Kanadská polícia kúpila Teslu X. Daňovým poplatníkom sa to nepáči

Policajná Tesla X mala byť jednou z hviezd autosalónu v Toronte. Ekologický počin tamojších strážcov zákona sa však minul účinku. Občanom sa nákup drahého elektromobilu vonkoncom nepáči.

23.02.2018 16:00
debata (2)
Takto začal odhaľovať policajnú Teslu X seržant... Foto: Kerry Schmidt
Tesla X - polícia Kanada Takto začal odhaľovať policajnú Teslu X seržant kanadskej polície v Ontariu. Dočkal sa však negatívnych reakcií.

V službách polície slúži mnoho kurióznych áut. V Dubaji nájdeme policajné Bugatti Veyron, v Abú Zabí Nissan GT-R, v Ríme Lamborghini Huracan, v Londýne zas McLaren alebo dokonca Ariel Atom a v Miláne Ferrari 458 Spider. V poslednom čase sa darí aj elektromobilom. V Nemecku môžete stretnúť policajné BMW i3 a u našich západných susedov zas „stíhačku“ BMW i8. V Luxembursku či Kalifornii zas nie je žiadnym výnimočným zjavom policajná Tesla S. Najnovšie si svoj ekologický imidž chcela zlepšiť polícia v Kanade. Konkrétne v Ontariu.

Tesla X P90D je upravená presne podľa... Foto: Kerry Schmidt
Tesla X - polícia Kanada Tesla X P90D je upravená presne podľa požiadaviek kanadskej polície. Parádny kúsok bol však aj parádne drahý.

Tamojší strážcovia zákona investovali do nákupu elektrického SUV Tesla X a s veľkou pompou ho chceli predstaviť na autosalóne v Toronte. Lenže nie všetko bežalo tak, ako si predstavovali. Problémy sa začali, už keď seržant Kerry Schmidt spustil na svojom instagramovom profile postupné odhaľovanie čierno-bielej novinky, ukrytej pod plachtou. Nato sa strhla búrka nevôle. Podobne je to na samotnom autosalóne. Ľudia sa pýtajú, koľko nákup takéhoto luxusného auta stál daňových poplatníkov a kto takúto investíciu vôbec schválil. To je celkom logické, keďže najlacnejšia verzia Tesly X stojí v Kanade 102 300 eur.

V najdrahšom vyhotovení nájdeme ale v cenníku sumu 189 000 dolárov. A k tomu musíme pripočítať investíciu do konverzie civilného auta na policajné. Tieto úpravy nebývajú práve lacné. Vyžadujú si nové lakovanie, montáž výstražných svetiel, radaru a úpravu zadných sedadiel, prípadne držiakov na zbrane a ďalšie špeciálne vybavenie. Kanadskí strážcovia zákona si tak dobrú reklamu nespravili. Uvidíme, či polícia zoberie názor verejnosti vážne. Lenže čo s upravenou Teslou X? Tá sa už asi policajnej službe nevyhne. Možno však bude kanadská polícia pri svojich ďalších nákupoch opatrnejšia.
Tesla X - polícia Kanada
Tesla X - polícia Kanada
+2Tesla X - polícia Kanada

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Kanada #Tesla X
Články podľa značiek