Hyundai Kona Electric: Kórejský crossover bude jazdiť na baterky

Hyundai rozšíri na autosalóne v Ženeve portfólio čistých elektromobilov. Po Ioniqu Electric elektrifikuje aj nový crossover Kona.

25.02.2018 16:00
debata
Elektrický derivát crossoveru Kona sa svetu... Foto: Hyundai
Hyundai Kona Electric - 2018 Elektrický derivát crossoveru Kona sa svetu predstaví online presne 27. februára a v marci dorazí na ženevský autosalón.

Ekologickú novinku predstaví Hyundai ešte pred začiatkom ženevskej motoršou. Online premiéra prebehne presne 27. februára. S najväčšou pravdepodobnosťou využije elektrická Kona práve techniku Ioniqu Electric. To nie je zlé, veď len nedávno získal práve tento elektromobil najvyššie hodnotenie v EcoTeste nemeckého ADAC-u. Poháňa ho elektromotor s výkonom 88 kW a krútiacim momentom 290 Nm. Niečo tu však nesedí.

Podľa Hyundaia má totiž novinka zvládnuť na jedno nabitie až 470 km, a to podľa novej prísnejšej metodiky WLTP. Počítať tak môžeme s podstatne vyššou kapacitou akumulátorov než 28 kWh, ktorou disponuje čisto elektrický Ioniq. Batérie by tak mohli uskladniť až 40 kWh elektrickej energie. Novinka sa chystá na trh už v lete a pre Hyundai bude znamenať pioniersky počin. Stane sa totiž prvým výrobcom s ponukou kompaktného elektrického crossoveru.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #elektromobil #Hyundai Kona #autosalón Ženeva
Články podľa značiek