BMW: Od júla otvoríte a naštartujete mníchovské modely mobilom!

BMW považuje za logické, že mobilný telefón sa stane kľúčmi od auta. A nehovorí o budúcnosti. Novú technológiu BMW Digital Key, ktorú prezentuje na kongrese v Barcelone, zavedie do sériovej produkcie už v júli. Týkať sa však zatiaľ bude len telefónov Samsung.

08.03.2018 16:00
debata
Smartfón nahradí už v júli v niektorých... Foto: BMW
BMW - mobil ako kľúč Smartfón nahradí už v júli v niektorých modeloch BMW klasické kľúče. Bude ním možné odomknúť či zamknúť vozidlo a dokonca ho naštartovať. O svoj virtuálny kľúč sa bude môcť majiteľ podeliť až s piatimi užívateľmi.

Smartfóny využívajú zákazníci BMW v súvislosti so svojimi autami už dávno. Napríklad pri plánovaní trasy cez digitálne služby Google Assistant. To ešte predtým než si sadnú do auta. Vo vozidle na ne nadväzujú ďalšie možnosti prepojenia v podobe prístupu k e-mailovým kontám, integrácie služby Skype for Business, či možnosti nahrať cieľovú adresu zo smartfónu priamo do navigačného systému vozidla.

Ďalším logickým krokom bude podľa BMW to, že sa zo smartfónov stanú kľúče od auta. Technológia BMW Digital Key umožní odomknutie a zamknutie vozidla len pomocou smartfónu. Po nastúpení je motor možné naštartovať za pomoci bezdrôtovej nabíjacej podložky. To však nie je všetko. Digitálne služby budú slúžiť ako prostriedok na umocnenie personalizácie. Digital Key napríklad vlastníkom vozidiel dovolí vybrať až päť ďalších osôb, s ktorými sa chcú o digitálny kľúč podeliť.

Pri prvom uvedení bude technológia Digital Key k dispozícii pre smartfóny cez aplikáciu BMW Connected a spočiatku ju bude možné využívať na všetkých smartfónoch značky Samsung s podporou technológie NFC. Technológiu BMW Digital Key uvedie automobilka na trh v júli 2018. Do budúcnosti je plánovaná aktualizácia softvéru, ktorá umožní bezdrôtový prenos nových funkcií a digitálnych služieb do vozidla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #BMW #Digital Key
Články podľa značiek