Wards Auto: Toto je 10 TOP interiérov roka 2018. Konečne hýria farbami

Americká organizácia Wards Auto zverejnila najlepšie hodnotené interiéry áut pre rok 2017. Už po ôsmykrát. Chváli najmä odvahu dizajnérov priniesť do kabín vozidiel viac farieb. Fádnosť už „nefičí“.

30.04.2018 12:00
debata
Prekvapením tohto ročníka je, že Wards Auto... Foto: Lexus
Lexus LS 500 Prekvapením tohto ročníka je, že Wards Auto prihliadalo na aspekt, ktorý príliš nesúvisí s praktickou ani funkčnou stránkou veci - na farebnosť interiérov.
Už po ôsmy raz americká organizácia Wards Auto zverejnila výsledky ankety najlepších interiérov áut. Nejde o rebríček, ale jednoducho zoznam desiatich najlepších. Hodnotené mohli byť len autá, ktoré sú úplne nové alebo výrazne modernizované. Tento rok ich bolo spolu štyridsať. Porota berie pri posudzovaní do úvahy estetiku, komfort, ergonómiu, kvalitu spracovania a použitých materiálov a tiež to, nakoľko prívetivé sú elektronické palubné systémy. Práve tie robia totiž užívateľom v posledných rokoch najväčšie starosti.

Prekvapením tohto ročníka je, že Wards Auto prihliadalo na aspekt, ktorý príliš nesúvisí s praktickou ani funkčnou stránkou veci. Z výberu je jasné, že ocenilo snahu priniesť do kabín vozidiel viac emócií. A to najmä vďaka novým farbám. „Ďakujem všetkým dizajnérom, ktorí tlačia na svojich šéfov, aby priniesli do interiérov viac farieb,“ povedal vedúci Ward's Auto Drew Winter. „Síce vieme, že väčšina zákazníkov kupuje v konečnom dôsledku čierne, šedé či béžové interiéry, ale je tu aj skupina ľudí, ktorí chcú viac vzrušenia. Tohtoroční víťazi im určite urobia radosť,“ dodal.

Podľa Wards Auto je v kurze najmä červená farba, ktorú automobilky začali používať nielen dekoračne, ale aj na veľkých plochách. A postupuje aj digitalizácia kabín. Väčšina ovládacích prvkov sa transformuje do multimediálnych rozhraní. Anketa pochádza spoza Atlantiku, a tak neprekvapí, že v desiatke najlepších je až šesť amerických modelov, ktoré sa do Európy nedovážajú. Štyri však áno. A opäť sa potvrdzuje, že za tie najdokonalejšie si automobilky nechajú aj zaplatiť. Zopár výnimiek tu však predsa len je.

Chevrolet Equinox – od 36 375 USD

Chevrolet Equinox Foto: Chevrolet
Chverolet Equinox Chevrolet Equinox

Jeden z najpopulárnejších amerických stredne veľkých crossoverov má štýlový dizajn palubnej dosky, vynikajúci informačný systém, brilantnú ergonómiu aj kvalitné spracovanie. A nechýbajú ani emócie dodané viacfarebným konceptom čalúnenia, ktorý sa objavuje aj na palubnej doske.

Hyundai Kona – od 29 775 USD

Hyundai Kona Foto: Hyundai
Hyundai Kona Hyundai Kona

Nový kompaktný crossover Hyundaiu je jednoznačne najlacnejším modelom v desiatke najlepších. No to mu nebránilo získať ocenenie. Samozrejme, kvalita materiálov je úmerná cenovke, ale kabína prináša čerstvý vietor v podobe neónových lemov vetracích otvorov či radiacej páky. Wards Auto ocenilo aj 8-palcový displej či head-up displej, ktorý nie je v tejto triede zďaleka štandardom.

Infiniti QX50 – od 58 195 USD

Infiniti QX50 Foto: Kia
Infiniti QX50 Infiniti QX50

Tento crossover luxusnej divízie Nissanu patrí nepochybne k prémiovým produktom. Takže kvalita materiálov a spracovania zodpovedá cene. K tomu všetkému pridáva veľkorysý priestor pre zadných cestujúcich a opäť nápadité farebné spracovanie. Wards Auto bolo nadšené najmä z hnedého stropu.

Kia Stinger – od 48 350 USD

Kia Stinger Foto: Kia
Kia Stinger Kia Stinger

Nové 5-dverové GT Kie nemohlo ostať bokom. Jeho kabína je podľa Wards Auto jednoducho nádherná a plná emócií. Kombinuje eleganciu so športovým nádychom. Pozornosti neunikli vynikajúce sedadlá, kvalita spracovania, hliníkové dekorácie a dokonca ani zvuk preplňovaného 6-valca, ktorý zaplavuje interiér emotívnou zvukovou kulisou.

Lexus LS – od 89 780 USD

Lexus LS 500 Foto: Lexus
Lexus LS 500 Lexus LS 500

Vlajková loď Lexusu nedala šancu európskej prémiovej konkurencii. Kabína je dokonale spracovaná, tichá a navyše prináša osobitý japonský štýl, za ktorým stojí inšpirácia tradičnými remeslami. Nájdeme tu ručne vyrezávané dverové výplne, bambus či krištáľové detaily. S najväčšou pozornosťou sú spracované prepínače, ako aj grafika informačného systému, ktoré pridali japonskej limuzíne ďalšie body k dobru.

Lincoln Navigator – od 96 570 USD

Lincoln Navigator Foto: Lincoln
Lincoln Navigator Lincoln Navigator

Veľké americké SUV patrí už roky k tomu najlepšiemu aj najdrahšiemu, takže luxus a ohromný priestor na palube neprekvapia. Zástupcovia Wards Auto sa však rozplývali najmä nad vrcholovou verziou Black Label, vybavenou špeciálnou čiernou kožou, semišom či pravým lakovaným drevom. Navigator má tiež veľký displej s vysokým rozlíšením a efektnou grafikou.

Porsche Panamera – od 201 540 USD

Porsche Panamera Foto: Porsche
Porsche Panamera Porsche Panamera

Na luxusnom a hriešne drahom fastbacku Porsche sa ťažko hľadajú chyby. Interiér vás pohltí a následne rozmaznáva. Všetko je spracované v tej najvyššej kvalite. A keďže Panamera počíta s dynamickou jazdou, má aj vynikajúce sedadlá, ktoré sekundujú výkonnému 8-valcu pod prednou kapotou.

RAM 1500 – od 65 945 USD

Ram 1 500 Foto: RAM
Ram 1 500 Ram 1 500

Jedno z vôbec najpredávanejších áut v USA je síce pikapom, to mu však nebráni poskytnúť posádke kabínu na úrovni SUV či limuzíny. Verzia Crew Cab 4×4 presviedča modrým atramentovým čalúnenímsa kontrastným prešívaním či krásnym spracovaním reproduktorov aparatúry Harman Kardon. Veľký 12-palcový displej infotainmentu sa kvalitou neodlišuje od tých, ktoré poznáme vo vozidlách najvyšších tried. Navyše, je zapracovaný vertikálne, podobne ako pri elektromobile Tesla S.

Range Rover Velar – od 91 830 USD

Range Rover Velar Foto: Land Rover
Range Rover Velar Range Rover Velar

Luxusné SUV Range Roveru je prehliadkou dokonalosti. To všetko zabalené v uhladenom dizajne a s brilantnou kvalitou spracovania. Podľa Wards Auto sa navyše podarilo dosiahnuť správnu rovnováhu luxusu, športovej elegancie a technologického imidžu. Velar je totiž technológiami priam nabitý, no svoje vychytávky decentne skrýva v dotykových displejoch.

Toyota Camry – od 39 253 USD

Toyota Camry Foto: Toyota
Toyota Camry Toyota Camry

Toyota Camry je jedným z najmasovejšie rozšírených sedanov v USA. Nová generácia prináša podľa Wards Auto veľký kvalitatívny skok v porovnaní s predchodcom. Kabína Camry zaujala dôsledným spracovaním, asymetrickým stredovou konzolou a tiež veľkým head-up displejom. Zástupcom organizácie sa páčil aj futuristický dizajn a možnosť voliť extravagantné červené čalúnenie sedadiel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #interiér #Wards Auto
Články podľa značiek