DS 8: Chystá sa nová vlajková loď. Aj pre Európu

Prémiovej divízii Citroënu sa v Európe príliš nedarí. Maninstreamová technika oblečená do luxusného hávu na zákazníkov veľký dojem neurobila. Zmeniť to má nová vlajková loď.

17.05.2018 19:00
debata
Nová vlajková loď DS 8 nebude klasickým... Foto: Citroën
Citroën Numero 9 Concept - 2012 Nová vlajková loď DS 8 nebude klasickým sedanom, ale elegantným fastbackom. Inšpirovaná by mohla byť štúdiou Citroën Numero 9, ktorá sa svetu predstavila v roku 2012 v Pekingu.

Už tri roky funguje DS ako samostatná značka. V Európe s modelmi DS 3, DS 4 a DS 5 však prémiová divízia Citroënu veľkú dieru do sveta neurobila. A nový crossover DS 7 Crossback, ktorý stojí za to, je k dispozícii len na vybraných európskych trhoch. Značka tak žije najmä vďaka Číne, kde má od začiatku prémiový punc. Mohlo by sa to však zmeniť s príchodom novej vlajkovej lode s označením DS 8, na ktorej koncern PSA už usilovne pracuje. Napokon bez nových modelov nie je šanca na rastúce registrácie.

Novinka by sa mohla objaviť v roku 2020 a konkurovať zavedeným prémiovým modelom vo vyššej strednej triede, akými sú Audi A6, BMW radu 5 či Mercedes-Benz triedy E. Aby si však "neliezli do kapusty“, chce DS zaujať atypickým dizajnom. Podľa šéfa značky Erica Apoda dá DS prednosť elegantnému fastbacku, ktorý by mohol byť inšpirovaný fascinujúcou štúdiou DS Numero 9 z roku 2012, predstavenej v Pekingu. Apode sa tiež vyjadril, že auto bude doslova veľkolepé. Základom má byť známa platforma EMP2 z Peugeotu 508.

Zároveň má byť DS 8 nielen komfortným, ale aj praktickým autom s variabilným a dobre prístupným batožinovým priestorom. Očakávať máme tiež elektrifikáciu, čo znamená ponuku hybridu či skôr plug-in hybridu. Čisto teoreticky by mohlo DS s vrcholom svojej ponuky zabodovať nielen v Európe a Číne, ale aj v USA. Koncern PSA sa totiž netají plánmi návratu na americký trh, hoci o tomto projekte nebolo zatiaľ definitívne rozhodnuté. V každom prípade by DS 8 mohlo vrátiť Citroënu punc výnimočnosti. V posledných rokoch sa totiž z progresívnej a futuristickej značky stal skôr mainstreamový výrobca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Citroen #DS #DS 8 #Citroën Numero 9
Články podľa značiek