Škoda má na konte milión SUV. Jubilantom je Karoq

Škoda vstúpila do triedy SUV len v roku 2009. A dnes má na konte milión kusov. Od Yeti až po Kodiaq. Lenže to je len začiatok. Chystajú sa nové.

23.08.2018 12:00
debata (3)
Milióntym SUV značky Škoda sa stal zelený Karoq... Foto: Škoda-Auto
Škoda - miliónte SUV Milióntym SUV značky Škoda sa stal zelený Karoq 1,5 TSI.

Škoda sa komfortne vezie na vlne popularity SUV. Naskočila na ňu v roku 2009 modelom Yeti, ktorý vydržal na výrobných linkách až do vlaňajšieho roku. Za ten čas z neho vzniklo 684 513 kusov aj pod názvami Skopak pre Pakistan či Trekka pre Nový Zéland. Takže je zatiaľ s bezpečným náskokom najúspešnejším SUV značky, hoci predvlani dostalo väčšieho súrodenca Škodu Kodiaq a vlani Karoq. Obom sa darí excelentne. Karoq má na konte za necelý rok produkcie 87 800 a Kodiaq za dva roky 215 600 zákazníkov.

Za novými majiteľmi putoval do Španielska. Foto: Škoda-Auto
Škoda - miliónte SUV Za novými majiteľmi putoval do Španielska.

A teraz v Mladej Boleslavi oslavujú. Z montážnych liniek totiž zišiel zelený Karoq 1,5 TSI, ktorý je milióntym SUV značky. Objednal si ho manželský pár v Španielsku, ktorý ocenil najmä univerzálnosť a cenu. To však nie je zďaleka koniec ťaženia Škody v triede SUV a crossoverov. Pre Čínu má pripravený lacný Kamiq a navyše Kodiaq GT, ktorý je športovým derivátom veľkého SUV s nižšie položenou strechou. Ich osud v Európe ale nie je istý z dôvodu nedostatočných výrobných kapacít Škody v jej domácich závodoch.

„V súčasnosti prijímame opatrenia, aby sme v budúcnosti dokázali uspokojiť rastúci dopyt po vozidlách tohto segmentu. Dotkne sa to najmä závodu v Kvasinách, ktorý bude naším SUV centrom,“ povedal člen predstavenstva Škody za oblasť výroby a logistiky Michael Oeljeklaus. Okrem toho Škoda zvažuje výrobu v nemeckých závodoch koncernu VW, ktoré nie sú plne vyťažené. V pláne je totiž ešte menšie SUV na báze konceptu Vision X a tiež elektrický crossover odvodený zo štúdie Vision E.
Škoda - miliónte SUV
Škoda - miliónte SUV
+2Škoda - miliónte SUV

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Yeti #Škoda-Auto #Škoda Kodiaq #Škoda Karoq
Články podľa značiek