Štvordverový Ford Mustang ako ďalší variant? Takto by mohol vyzerať

Magazín Mustang 6G priniesol informáciu, že Ford uvažuje o štvordverovej verzii ikonického športového kupé. Vznikol by tak automobil schopný konkurovať modelom Porsche Panamera alebo Mercedes-AMG GT 4-door coupé.

05.11.2018 16:00
Ford Mustang GT Sedan 21 5bd86f9651b2d Foto:
Takto si štvordverový Ford Mustang predstavuje nezávislý dizjanér vystupujúci pod prezývkou X-Tomi.
debata

Automobilka Ford prehodnocuje produktovú stratégiu. Pokles predaja tradičných sedanov a hatchbackov je markantný hlavne v Európe. Môžu za to neustále sa sprísňujúce emisné limity, ale predovšetkým odklon značnej skupiny zákazníkov ku crossoverom a SUV. V Spojených štátoch amerických je situácia podobná, lenže tam predajom kraľujú veľký pick-up F-Series a samozrejme model Mustang.

Výsledkom je, že Ford plánuje ukončiť výrobu modelov ako Mondeo, Focus alebo Fiesta a zamerať sa na rozvoj svojich úspešných modelov. Do tejto rovnice ešte vstupuje elektrifikácia modelového portfólia. Nový elektrický crossover má preto čerpať dizajnovú inšpiráciu práve z ikonického „pony caru“.

Lenže Ford pravdepodobne plánuje zájsť ešte ďalej. Magazín Mustang 6G priniesol informáciu, že Ford Mustang by sa mohol dočkať štvordverovej verzie. Myšlienka mala odznieť na stretnutí zástupcov automobilky s dílermi.

Táto správa okamžite inšpirovala nezávislých dizajnérov. Jedným z nich je aj umelec vystupujúci pod prezývkou X-Tomi. Jeho predstava odráža dôležitý aspekt Mustangu a tým je opatrnosť pri dizajnových inováciách. Jednoducho fanúšikovia tohto modelu starého viac ako 50 rokov si neprajú výrazné zmeny vonkajšieho vzhľadu. Ilustrácia je teda vlastne len dlhším Mustangom s pridaným párom zadných dverí.

Takéto riešenie by si však vyžadovalo aj úpravu zadného stĺpika a strecha by vzadu dostala pravdepodobne iný sklon. Pri pohľade zboku by bol rozdiel badateľný hlavne vďaka väčším zadným oknám. Jednou vecou si však môžeme byť istí a tou je päťlitrový vidlicový osemvalec, ktorý k Mustangu neodmysliteľne patrí. Vďaka majestátnym rozmerom a silnému agregátu by si tento variant mohol trúfať aj na nemeckých konkurentov, akými sú Porsche Panamera alebo štvordverová verzia Mercedesu-AMG GT.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ford #Ford Mustang #štvordverové kupé #Mustang 6G
Články podľa značiek