Kia Ceed: Bude štvrtá verzia crossover? Špionážne snímky to naznačujú

Rodina nového Ceedu má mať až päť členov. Zatiaľ poznáme iba troch. Objektívy špionážnych fotografov však mnohé odhaľujú. Kia už testuje crossover.

07.11.2018 19:00
debata
Špionážne snímky zamaskovaných predprodukčných... Foto: Kia
Kia Ceed - crossover prototyp 2018 Špionážne snímky zamaskovaných predprodukčných prototypov odhaľujú čosi ako outdoorový Ceed so zvýšeným podvozkom. Pohon 4x4 novinka asi nedostane.

Kia šliape na plné obrátky. Jej kľúčový Ceed už poznáme, a to tak vo verzii hatchbcak, ako aj kombi. Navyše pribudol atraktívny shooting brake Proceed. To však nie je koniec. Kórejská automobilka už dávnejšie avizovala, že rodina Ceedu bude mať až päť členov. Nemá ísť pritom o 3-dverové kupé, kabriolet ani MPV. Takže tu máme ešte dve otázky. Na jednu z nich by mohli dať odpoveď snímky zamaskovaných prototypov, ktoré Kia usilovne testuje. Zdá sa, že na Ceede vznikne crossover. V časoch boomu tejto triedy by to bolo logické. Navyše medzi súčasným Stonicom a väčším SUV Sportage je stále dosť miesta pre nejakú tú novinku.

Ceed „crossover“ by ideálne zapadol medzi... Foto: Kia
Kia Ceed - crossover prototyp 2018 Ceed „crossover“ by ideálne zapadol medzi súčasný Stonic a väčší Sportage.

Podľa neoficiálnych správ by mohol outdoorový Ceed pritiahnuť nielen zákazníkov crossoverov, ale napríklad aj tých, ktorí poškuľujú po Golfe Alltrack. Lenže ten má pohon oboch náprav a ak vznikne terénna novinka na platforme Ceedu, štvorkolku asi nedostane. Ceed disponuje výlučne predným náhonom, a tak ťažko predpokladať, že by Kia investovala do vývoja 4×4 v nižšej strednej triede len kvôli jednému modelu. V každom prípade budú zákazníci ťažiť z výhod vyššieho podvozku a lepšieho výhľadu. Pod kapotou by sa mohli objaviť motory 1,4 MPI (73 kW), 3-valec 1,0 T-GDi (88 kW), 4-valec 1,4 T-GDi (103 kW) a diesel 1,6 CRDi (85, 100 kW).

Viac by sme sa mohli dozvedieť už začiatkom budúceho roka a definitívnu odpoveď dostať na jarnom autosalóne v Ženeve. Stále tu však máme ešte jedno tajomstvo, ktoré si Kia necháva pre seba. Aká bude piata verzia Ceedu?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #crossover #Kia Ceed
Články podľa značiek