Škoda Kosmiq? Sériový Vision X nachytali v Afrike

Toto sú s najväčšou pravdepodobnosťou prvé snímky ľahko maskovaného nového SUV Škody. Menší brat Karoqu, odvodený z konceptu Vision X, sa preháňal na cestách Južnej Afriky. Je možné, že dostane meno Kosmiq.

11.12.2018 18:00
debata (4)
Nová Škoda Kosmiq sa preháňa po cestách Južnej... Foto: Tuned Automotive Magazine
Škoda Kosmiq - 2019 Nová Škoda Kosmiq sa preháňa po cestách Južnej Afriky s ľahkým maskovaním. Na svetlo sveta sa zatiaľ dostali len snímky zadnej časti.

Hlavnou hviezdou Škody je v súčasnosti nový hatchback Scala. No v blízkej budúcnosti nás čakajú aj ďalšie novinky. Už v marci sa na autosalóne v Ženeve predstaví dlho avizované najmenšie SUV, ktorého predskokanom bol koncept Vision X. To je naozaj za rohom, a tak neprekvapí, že nováčik v ponuke už absolvuje testy v reálnej premávke. Napríklad v Južnej Afrike. A práve z nich pochádzajú prvé neoficiálne snímky, ktoré zverejnil server Tuned Automotive Magazine. Presnejšie, na facebooku zavesil video z testov.

Smerové svetlá dostanú signálnu funkciu.... Foto: Tuned Automotive Magazine
Škoda Kosmiq - 2019 Smerové svetlá dostanú signálnu funkciu. Podobne ako nový Seat Tarraco.
Prototyp je síce čiastočne maskovaný, ale zadné svetlá jasne odkazujú na príslušnosť k automobilke Škoda. O nič iné ísť nemôže. Volkswagen, Seat a Audi už totiž svoje nové SUV odhalili a na facelift Karoqu, hoci sa kamufláž snaží navodiť jeho dojem, je ešte príliš skoro. Takže tu máme sériový Vision X, ktorý ponesie s najväčšou pravdepodobnosťou názov Kosmiq. Toto meno si nechala česká automobilka zaregistrovať a spĺňa všetky kritériá. Obsahuje písmená K a q, ktoré sprevádzajú už známe SUV Kodiaq a Karoq. Najbližším príbuzným Kosmiqu bude Škoda Scala, postavená na rovnakej platforme MQB A0. Bude teda väčší než Seat Arona a VW T-Cross, ale pohon 4×4 nedostane. Pod kapotou by sa mali objaviť motory 1,0 TSI, 1,5 TSI a 1,6 TDI. Novinkou budú zadné smerové svetlá s postupným rozsvecovaním, ktoré má napríklad už aj nový Seat Tarraco. Interiér by si mohol požičať viacero prvkov z novej Škody Scala, keďže rozmermi si budú tieto dva modely pomerne blízke. Prezrádza to rázvor náprav 2 645 mm.
Škoda Kosmiq - 2019
Škoda Kosmiq - 2019
+4Škoda Kosmiq - 2019

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Vision X #Škoda Kosmiq
Články podľa značiek