Polestar 2: Švédi prídu s ‘Teslou 3‘. Už tento rok

Osamostatnená divízia Volva pripravuje po karbónovom plug-in hybridnom kupé Polestar 1 svoj druhý model. Čistý elektromobil Polestar 2 zaútočí priamo na americkú Teslu 3.

08.01.2019 17:00
debata
Novinka Polestaru bude 4-dverovým fastbackom s... Foto: Polestar
Polestar 2 - 2019 Novinka Polestaru bude 4-dverovým fastbackom s čisto elektrickým pohonom. Solídnu dynamiku sľubuje výkon 294 kW.

Pred troma rokmi kúpilo Volvo spoločnosť Polestar, ktorá sa zameriavala na športové úpravy švédskych modelov. Plánom je vybudovať autonómnu značku, čo Polestar predviedol karbónovým plug-in hybridným kupé Polestar 1 s výkonom až 447 kW. Vyrábať sa začne už tento rok. Bude ale len čerešničkou na torte, keďže hlavné príjmy očakáva nová značka od masovejšieho elektromobilu Polestar 2. Jeho premiéra je plánovaná na tento rok a tak neprekvapuje, že Švédi na ňu lákajú prvou oficiálnou snímkou.

Tá zachytáva len zadnú časť karosérie, takže veľa toho nevidieť. V každom prípade však Polestar prezradil, že novinka bude 4-dverovým fastbackom s formátom podobným americkej Tesle 3. Výkon elektromotorov by mal dosahovať 294 kW, čo je 400 koní. Kapacita akumulátorov má stačiť na dojazd 482 km. Na palube absolvuje premiéru nové rozhranie Google Android HMI s umelou inteligenciou, čo znamená automobilovú verziu osobného asistenta Google Assistant. Výroba má odštartovať ešte tento rok. Cenu nastavia Švédi na úroveň Tesly 3, teda približne na 35 000 eur.

Neskôr plánuje Polestar ďalšie elektromobily. Šušká sa o SUV a tiež o kabriolete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Polestar #Tesla 3 #Polestar 2
Články podľa značiek