Vošiel do diaľničného tunela v protismere. Spoliehal sa na zázrak?

Policajtom sa ozval zmätený vodič, ktorý polícii oznámil, že prešiel v protismere Pisárecký tunel pri Brne. Nikomu sa však nič vážne nestalo a všetky protiidúce autá stačili včas zareagovať. Viackrát to ale bolo veľmi tesné.

23.08.2019 06:00
debata (9)

VIDEO: Pozrite si šialenú jazdu dodávky cez tunel v protismere.

Video

„Pravdepodobne sa to obišlo bez vážnejšej nehody. Nič nemáme hlásené,“ uviedol policajný hovorca Pavel Šváb pre idnes.cz.

Polícia zisťuje, ako sa auto dostalo do protismeru. Mohlo to byť spôsobené dopravným chaosom po nehode troch áut na diaľnici D1, po ktorej bolo približne na dve hodiny uzavretý smer na Ostravu. Vodič jazdiaci v protismeru takto skomplikoval ešte viac dopravu a tunel musel byť na niekoľko minút uzavretý.

Celú záležitosť už preverujú brnenskí policajti, ktorí si v najbližšej dobe privolajú k podaniu vysvetlenia vodiča bielej dodávky.

Vodič dodávky si svoj omyl uvedomoval, keďže zapol výstražne svetlá. Našťastie sa nikomu nič vážne nestalo a všetky protiidúce vozidlá stačili včas spomaliť a vyhnúť sa dodávke. Zarážajúce je, že vodič, ktorý sa ocitol na diaľnici v protismere nevyčkal na mieste a vošiel do tunela, kde by následná nehoda spojená s požiarom, mohla spôsobiť omnoho väčšie škody poprípade zranenia.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #tunel #diaľnica D1 #Brno #Polícia ČR #protismer
Články podľa značiek