Toto je skutočný test policajných ‘stíhačiek‘. Ktorá je najrýchlejšia?

Polícia sa snaží priblížiť občanom. Napríklad aj cez sociálne siete. A tá česká na nich dokonca zverejnila video „pretekov“ svojich najrýchlejších strojov. Vyhrá BMW 745Le, Audi S6 alebo ktosi celkom iný?

01.06.2020 18:00
debata (4)
Tak to sa len tak ľahko nevidí. V Česku sa na...
6341796 Tak to sa len tak ľahko nevidí. V Česku sa na jednej trati zišlo šesť najvýkonnejších strojov, aké má polícia k dispozícii.

Polícia Českej republiky sa skutočne „blysla“. Pri príležitosti „Online detských dní“ sa rozhodla zodpovedať otázku malých zvedavcov, ktorí sa počas „domáceho koronaväzenia“ pýtali, ktoré z policajných vozidiel v službách českej polície je najrýchlejšie. Iste, dalo by sa to vyriešiť zopár číslami z tabuľky technických parametrov, lenže policajný zbor na to išiel inak. Natočil skutočný videotest. Na uzavretej trati zhromaždil to najsilnejšie, čo má v garáži.

VIDEO: Pozrite si skutočný test policajných ‘stíhačiek‘. Ktorá je najrýchlejšia?

Vedľa seba sa tak ocitla policajná Octavia Combi 2,0 TSI 4×4 (190 koní), Škoda Superb 2,0 TSI (278 koní) z diaľničnej patroly, ale aj dve skutočné „stíhačky“ v službách úradu na ochranu ústavných činiteľov – luxusné hybridné BMW 745Le (394 koní) a vôbec najvýkonnejšie Audi S6 (450 koní). Lenže to nie je všetko. Do súboja sa zapojili aj dva policajné motocykle. Japonská Yamaha FJR 1300 (140 koní) a nemecké BMW RT 1200 (124 koní).

Disciplína bola jednoduchá. Vyraziť spoločne na trať dlhú 236 metrov a dostať sa do cieľa čo najskôr. Ako to dopadlo? Na vrch mali jednoznačne motocykle. Dávajte si na ne pozor. Cieľovou čiarou prešla ako prvá Yamaha FJR 1300 a hneď za ňou BMW RT 1200. Najrýchlejším autom sa stalo Audi S6, to za sebou nechalo Hybridné BMW aj obe policajné Škody. V každom prípade si pozrite netradičné video. Končí sa jasným odkazom: „Deti, povedzte svojim rodičom, aby jazdili opatrne.“

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #policajné autá #Polícia ČR
Články podľa značiek