The Holy Grail Garage: Rúhanie alebo sekta automobilových fanatikov?

Kostol a autá? To k sebe akosi nepatrí. Automobilový nadšenec z Pensylvánie je však iného názoru. Zrekonštruoval opustený kostol v Pittsburghu a vytvoril z neho akýsi motoristický svätostánok.

19.06.2020 18:00
debata (3)
Je to zaujímavý počin. Zo starého kostola sa... Foto: Holy Grail Garage
Holy Grail Garage - kostol ako garáž Je to zaujímavý počin. Zo starého kostola sa stala garáž pre členov klubu.

The Holy Grail Garage je čosi ako „garáž svätého grálu“. Nejde o galériu ani múzeum, ale o skutočný exkluzívny klub pre majetných automobilových nadšencov. Tých, ktorí nemajú chuť svoje klenoty skladovať kdesi v obyčajnej garáži. Spoločnosť založil Mike Fanto, ktorý kúpil a zrekonštruoval opustený kostol v Pittsburghu. Nevytvoril z neho žiaden svätostánok, ale úžasný priestor, ktorý spája luxusnú garáž s klubom majiteľov luxusných áut. Miest nie je naozaj veľa, takže o členov nemá núdzu.

Toto nie je miesto pre chudobných. Nie  sú tu... Foto: Holy Grail Garage
Holy Grail Garage - kostol ako garáž Toto nie je miesto pre chudobných. Nie sú tu síce veterány v hodnote miliónov dolárov, ale o Porsche, Lamborghini či Ferrari nie je núdza.
Tí môžu v The Holy Grail Garage zaparkovať svoje autá a oddávať sa pôžitkom klubového života vrátane fajčenia cigár, biliardu, dobrého alkoholu v bare či sledovania obľúbených programov na veľkých obrazovkách. Nechýbajú ani ubytovacie priestory. Samozrejme, dobre postarané je aj o ich plechových miláčikov, ktorí parkujú priamo v hlavnej lodi kostola. Stráži ich ochranka aj protipožiarny systém. Klimatizácia im zabezpečuje ochranu pred koróziou. Prístup k nim majú majitelia 24 hodín denne, takže zajazdiť si na nich môžu kedykoľvek. A ak by svoje auto cestou zašpinili, k dispozícii je ručná umyváreň. Exkluzívny priestor je otvorený aj pre motocykle. Ako vidieť z fotografií, automobilový svätostánok je už takmer plný a stoja v ňom skutočné klenoty s logami Ferrari, Lamborghini, Porsche, Lotus, ale aj nejaké to Audi a Corvetta. Výšku členského príspevku spoločnosť na svojich stránkach neuvádza.
Holy Grail Garage - kostol ako garáž
Holy Grail Garage - kostol ako garáž
+18Holy Grail Garage - kostol ako garáž

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #kostol #klub #Pensylvánia #garáž #The Holy Grail Garage
Články podľa značiek