Toyota GR Supra: Japonská legenda sklamala v losom teste. Je to možné?

Športové autá nemusia byť pohodlné, praktické a v podstate ani krásne. Mali by však dobre jazdiť. No nová Toyota GR Supra však práve v tejto disciplíne príliš neoslnila. Ukázal to losí test španielskeho webu km77.

06.08.2020 16:00
debata (3)
Toyota GR Supra síce losí test zvládla po... Foto: KM77
Toyota GR Supra - losí test 2020 Toyota GR Supra síce losí test zvládla po niekoľkých pokusoch minimálne požadovanou rýchlosťou 77 km/h, no na rýdzo športový model vyvíjaný s cieľom brilantných jazdných vlastností je to podpriemerný výsledok.

To, že s prudkým vyhýbacím manévrom, takzvaným losím testom, má problémy množstvo áut, neprekvapí. Od tých športových sa však očakáva, že vyznačenou dráhou „prefrčia“ s prehľadom. A najmä, že zahanbia tie klasické. Lenže najnovší test španielskeho webu km77 ukázal, že reinkarnovaná legenda, Toyota GR Supra, ktorá vznikla zo spolupráce s BMW, nemá pred konvenčnými autami v tejto disciplíne prakticky žiaden náskok.

Test podstúpila výkonnejšia 6-valcová verzia Supry na pneumatikách Michelin Super Sport 255/35 ZR19 na predných a 275/35 ZR19 na zadných kolesách. A to v štandardnom jazdnom móde. Minimálna rýchlosť, ktorú španielski experti od vozidiel vyžadujú pre dobré hodnotenie, je 77 km/h. Predpokladali však, že japonské kupé s nemeckou technikou zvládne oveľa viac. Nestalo sa. Supra síce dokázala prejsť dráhou minimálne požadovaným limitom, ale až po niekoľkých pokusoch.

Pozrite si, ako Toyota Supra absolvovala losí test
Web konštatuje, že vodič si musel zvykať na vozidlo dlhšie, ako je bežné. Stáť za tým má variabilný prevod riadenia, ktorý spôsobuje pomalšie reakcie. No ani po zžití sa pilota so Suprou sa zázraky nediali. Len čo bola vstupná rýchlosť zvýšená na 79 km/h, nebola Supra schopná prejsť dráhou bez kontaktu s kužeľmi. Jej zadná časť začala „plávať“ viac, akoby sa patrilo. A to bolo sklamaním, pretože na obutie sa japonský rýdzo športový model so zadným náhonom vyhovárať nemohol.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #Toyota Supra #Losí test #Toyota GR Supra
Články podľa značiek