Cadillac: Je toto ‘Escalade‘ bez výfuku? Fanúšikovia tvrdia áno

Americký Cadillac v Európe nepôsobí, a tak by mu mohli byť nízkoemisné technológie ešte nejaký ten čas ukradnuté. No aj on myslí na budúcnosť. Chystá dva elektromobily. Jedným z nich má byť veľké SUV.

29.09.2020 18:00
debata
Cadillac chystá minimálne dva elektromobily.... Foto: Cadillac
Cadillac - elektrické SUV Cadillac chystá minimálne dva elektromobily. Väčší z nich by mal zdieľať techniku pripravovaného GMC Hummer, ktorý oznámil veľký comeback. Ale s batériami.

Za Atlantikom nestrážia klímu tak radikálne ako v Európe, no práve tam vznikol najúspešnejší výrobca elektromobilov – americká Tesla. Ignorovať tento trend, ktorý je pre Američanov zatiaľ iba „cool“, si nedovalí ani Cadillac. Jeho plug-in hybridný ELR síce skončil totálnym fiaskom, a hybridný Escalade bol len paródiou na ekológiu, no vlajková loď koncernu GM i tak pripravuje dva čisté elektromobily. Prvý naznačil nedávny koncept crossoveru Lyriq a druhý by mohol vzísť z nenápadnej skice, ktorá sa objavila na instagramovom účte automobilky. Viac zatiaľ Cadillac neprezradil.

Podľa fanúšikov značky je to však jasná predpoveď veľkého elektrického SUV v kategórii, kde dnes operuje so svojím 8-valcovým Escalade. Novinka by mohla využiť platformu Lyriqu, ktorý sľuboval s batériami s kapacitou 100 kWh dojazd 500 km, no ešte pravdepodobnejší je scenár, že elektrický „Escalade“ si požičia základy z pripravovaného GMC Hummer, ktorý tiež presedlá na batérie. Predstavený mal byť už v lete, no škrt cez rozpočet mu urobila pandémia. Kým však sériový Lyriq príde na trh už v roku 2022, na veľké SUV si budeme musieť počkať minimálne o rok dlhšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cadillac #elektromobily #Cadillac Escalade
Články podľa značiek