UAZ Patriot: Ruské SUV mieri do USA ako Bremach Taos. To by čakal málokto

To, že autá pôvodom zo Spojených štátov sa predávajú v Rusku, už nikoho neprekvapuje. Ak však na zámorský trh zamieri SUV s ruskými koreňmi, ide o raritu.

01.01.2021 07:00
bremach-taos-uaz-patriot-usa-russia-suv-1 Foto:
Bremach Taos má rámový podvozok, pohon 4x4 a svetlú výšku 210 mm.
debata (11)

Amerika je svetadiel pick-upov a SUV, pričom Spojené štáty americké sú ich najväčším trhom. Už roky sú modely ako Ford Explorer, Ford F-150, Chevrolet Tahoe alebo Chevrolet Silverado na popredných miestach v predajnosti. Mohlo by sa zdať, že ich dominantné postavenie bude konkurenciu odrádzať, no nemusí to platiť vždy.

Bremach Taos
Bremach Taos
+6Bremach Taos

Kým na amerických cestách sa už bežne premávajú SUV z Japonska, Nemecka, či Južnej Kórey, onedlho k nim pribudne aj model z Ruska. Značka Bremach totiž spojila sily s automobilkou UAZ a odštartovala predaj SUV UAZ Patriot, ktorý bude predávať pod svojím menom, pričom model sa bude volať Taos.

Vzadu nechýba plnohodnotná rezerva prichytená... Foto: Bremach
bremach-taos-uaz-patriot-usa-russia-suv-2 Vzadu nechýba plnohodnotná rezerva prichytená na dverách batožinového priestoru.

Hoci v USA sú rozšírenejšie modely z väčších segmentov, Bremach Taos sa zaradí do triedy nového Fordu Bronco Sport alebo Toyoty 4Runner. To sú vozidlá, ktoré poskytujú okrem pohodlia SUV aj nadpriemerné schopnosti v teréne. Bremach Taos má totiž rámový podvozok, pohon 4×4 a svetlú výšku 210 mm. Okrem toho zvládne brodenie v hĺbke 50 cm a nájazdové uhly sú 35 stupňov vpredu a 30 stupňov vzadu.

Vo vnútri sa auto snaží navodiť prémiovú... Foto: Bremach
bremach-taos-uaz-patriot-usa-russia-suv-9 Vo vnútri sa auto snaží navodiť prémiovú atmosféru.

Pohon bude mať starosti na americké pomery skromný 2,7-litrový benzínový štvorvalec s výkonom 110 kW (150 k), ktorý bude štandardne spolupracovať so šesťstupňovou automatickou prevodovkou. Manuál bude k dispozícii v rámci voliteľnej výbavy.

Dizajnom ide jasne po chuti priaznivcom konzervatívneho štýlu SUV a off-roadov. Hranatú karosériu dopĺňa nenápadná maska chladiča plynulo prechádzajúca do hlavných svetlometov. Vzadu nechýba plnohodnotná rezerva prichytená na dverách batožinového priestoru. Štandardom sú osemnásťpalcové zliatinové disky kolies.

Vo vnútri sa auto snaží navodiť prémiovú atmosféru. Pred vodičom síce nenájdeme digitálny prístrojový panel, no infotainment sa ovláda cez 7-palcovú dotykovú obrazovku a v štandardnej výbave sú predné aj zadné parkovacie senzory, cúvacia kamera, vyhrievanie predných a zadných sedadiel, pripojenie na internet aj štartovanie na diaľku.

Neskôr do ponuky pribudne aj pick-up, ktorý sa... Foto: Bremach
bremach-brio-uaz-patriot-pickup-truck-russia-usa-1 Neskôr do ponuky pribudne aj pick-up, ktorý sa bude volať Bremach Brio.

Hlavnou zbraňou Bremachu Taos bude hlavne cena a záruka. Základný model bude stáť 26 405 amerických dolárov (približne 21 600 eur), čo je napríklad asi o 2 000 dolárov menej ako základná cena Jeepu Wrangler v USA. Bremach k tomu ponúka záruku na päť rokov alebo do prejdenia 60 000 míľ, čo je približne 100 000 kilometrov. Neskôr do ponuky pribudne aj pick-up, ktorý sa bude volať Bremach Brio.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #SUV #Uaz #UAZ Patriot #Bremach Taos
Články podľa značiek