Kia nasadzuje nový infotainment UVO Connect Phase II

Nové alebo modernizované modely Kie vrátane Sorenta, Stonicu či Nira prichádzajú s novou generáciou infotainmentom UVO Connect. Ponúka lepšiu konektivitu, presnejšiu navigáciu aj vzdialené pripojenie k vozidlu.

15.01.2021 12:00
debata
Vynovený infotainment UVO Connect Phase II sa... Foto: Kia
Kia - infotainment UVO Connect Phase II 2021 Vynovený infotainment UVO Connect Phase II sa už dostal napríklad do novej generácie Sorenta alebo elektrického e-Nira. Má podobu elegantného 10,25-palcového dotykového displeja.

UVO Connect Phase II prináša niekoľko nových výhod. Jednou z hlavných je presnejšie predpovedanie dopravy. Táto služba čerpá z histórie dopravných informácií a súčasne z dopravných informácií v reálnom čase prostredníctvom cloudovej služby. Vďaka tomu dokáže on-line navigácia poskytnúť presnejšie informácie o dobe jazdy aj odhadovanom čase príchodu do cieľa. Týmto sa odlišuje od tradičných navigácií, ktoré sa pri odhadovaní doby jazdy spoliehajú iba na plán trasy palubnej jednotky s využitím dopravných informácií v reálnom čase.

Nová funkcia, navigácie na posledný kilometer cesty, zas pomôže po zaparkovaní vozidla a jeho opustení nájsť konečný cieľ trasy. To je ideálne riešenie pre navigáciu v mestách, kde parkovacie domy často nie sú v tesnej blízkosti obchodov, kaviarní alebo reštaurácií, kam má majiteľ namierené. Ak sa konečný cieľ nachádza vo vzdialenosti od 200 metrov do dvoch kilometrov, nová funkcia ho automaticky odošle do aplikácie UVO na smartfóne. Cez mobilnú aplikáciu potom užívateľ ľahko otvorí navigáciu Google Maps a dôjde do cieľa pešo.

Nový infotainment ponúka viacero pokročilých... Foto: Kia
Kia - infotainment UVO Connect Phase II 2021 Nový infotainment ponúka viacero pokročilých funkcií, napríklad aj navigáciu na „posledný kilometer“. Tá môže prebiehať efektnou formou rozšírenej reality.

Ďalšou možnosťou je použitie funkcie rozšírenej reality AR Guidance. Aplikácia spustí fotoaparát na smartfóne a spojí obraz vonkajšieho prostredia so smerovými šípkami rozšírenej reality. Novinkou je aj funkcia na pre prenos užívateľského profilu. Majiteľ si tak môže bez ohľadu na čas a miesto skontrolovať alebo zmeniť nastavenie vozidla priamo zo smartfónu, a to vrátane predvolieb navigácie, audiosystému a pripojenia Bluetooth. Majiteľa po zapnutí zapaľovania automaticky uvíta predvolené nastavenie.

A takto vyzerá UVO Connect Phase II v... Foto: Kia
Kia - infotainment UVO Connect Phase II 2021 A takto vyzerá UVO Connect Phase II v elektrickom e-Nire. Majiteľom umožňuje napríklad aktiváciu vykurovania alebo klimatizácie z domu, ešte predtým, než si sadnú za volant.

Predvoľby aplikácie UVO pre konkrétne vozidlo možno zálohovať do cloudu a prenášať nastavenia medzi vozidlami navzájom. To je skvelé najmä pre firmy, ktoré využívajú viacero áut. V súčasnosti už prebieha vývoj ďalších nových funkcií. Napríklad sledovanie vozidla na diaľku po tom, čo si za jeho volant sadne iný vodič. Takto si môže majiteľ v mobilnej aplikácii kedykoľvek zobraziť polohu vozidla, dobu jazdy, prejdenú vzdialenosť či najvyššiu rýchlosť.

Aplikácia Kia Live tiež poskytne informácie o voľných parkovacích miestach a cenách za parkovanie, nájde čerpacie stanice aj s cenami palív, nabíjacie miesta pre elektromobily, predpovede počasia a tiež on-line vyhľadávanie bodov záujmu či informácie o rýchlostných kamerách. Služby Kia Live pritom nebudú limitované iba jedným poskytovateľom dát, pretože Kia bude využívať a spájať dáta od mnohých špecializovaných poskytovateľov zameraných na dopravu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #konektivita #infotainment #UVO Connect
Články podľa značiek