Aj Peugeot mení logo. Budúcnosť víta trochu ‘retro‘

Peugeot má nového šéfa a čoskoro aj stratégiu. Predstaví ju koncom februára spolu s novým logom.

02.02.2021 12:00
debata
Nové logo by malo byť inšpirované logom, ktoré... Foto: Peugeot
Peugeot e-Legend Concept - 2018 Nové logo by malo byť inšpirované logom, ktoré sa objavilo v roku 2018 na koncepte elektrické kupé e-Legend.

Automobilky predstavujú nové strategické plány jedna za druhou. Len tento rok sme sa tak dozvedeli veľa o budúcnosti značiek skupiny Renault vrátane Dacie a Lady či o plánoch koncernu Hyundai-Kia. Všetky mieria jedným smerom – k elektrickej budúcnosti. A aby to vyjadrili aj navonok, menia svoju vizuálnu identitu. Najbližšie sa tak stane koncom februára, keď plánuje odhaliť budúcnosť Peugeot. Ten má k tomu ešte dva dôvody navyše – vstup do koncernu Stellantis a novú šéfku Lindu Jackson, ktorá doteraz viedla sesterský Citroën.

Nové logo najviac pripomína to, ktoré Peugeot... Foto: Peugeot
Peugeot e-Legend Concept - 2018 Nové logo najviac pripomína to, ktoré Peugeot používal v sedemdesiatych rokoch.

Automobilka oznámila, že nové logo predstaví presne 25. februára. Tak trochu sa to dalo čakať, pretože s ním experimentovala už pred dvoma rokmi na prekrásnom koncepte elektrického retrokupé e-Legend. Jeho prednú masku, disky či srdce volantu zdobil znak s hlavou leva a nápisom Peugeot, ktorý pripomínal logo značky zo šesťdesiatych rokov, napríklad modelu 404. Je možné, že práve z neho bude nové logo vychádzať. Pôjde o veľkú zmenu, pretože súčasné logo s levom zachyteným z profilu používa Peugeot od roku 1975. Menilo sa len evolučne, naposledy v roku 2010.

Takto sa vyvíjalo logo Peugeotu od roku 1810

Peugeot - vývoj loga Foto: Peugeot
Peugeot - logo história Peugeot - vývoj loga
Príklon k histórii a zložitá grafika je pritom dosť prekvapujúca, pretože nové logá, napríklad od BMW či Kie, sa prikláňajú k 2D dizajnu a totálnemu minimalizmu, aby boli ľahko aplikovateľné v digitálnych prostrediach. Prvým modelom s novým logom sa má stať ďalšia generácia hatchbacku a kombi Peugeot 308. Potvrdzujú to aj špionážne zábery maskovaných predprodukčných prototypov, ktoré sa objavili na internete. Spomeňme, že symbol leva sprevádza spoločnosť Peugeot od roku 1810, i keď prvé auto so spaľovacím motorom postavila až o 80 rokov neskôr.
Peugeot e-Legend Concept - 2018
Peugeot e-Legend Concept - 2018
+30Peugeot e-Legend Concept - 2018

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peugeot
Články podľa značiek