Video: Takto vyzerá zrážka s električkou z pohľadu jej vodiča

V pomerne komplikovanej križovatke v Bratislave - Dúbravke nedal vodič Octavie prednosť električke. Jej vodič nemal najmenšiu šancu vážnej kolízii zabrániť.

25.03.2021 20:00
zrážka s električkou Foto:
V kompplikovanej križovatke v bratislavskej Dúbravke nedal vodič prednosť električke, možno si myslel, že má prednosť , pretože prichádza z pravej strany.
debata (5)

Križovatka ulíc Schneidera Trnavského a Bagarovej v bratislavskej Dúbravke patrí k tým komplikovanejším. Nie je totiž len križovatkou v tvare kríža, ale zároveň jej stredom prechádzajú električky v krátkych intervaloch, prakticky priamo do nej vchádzajú z integrovanej zastávky aj autobusy a z dvoch smerov navyše umožnuje aj otáčanie do protismeru. Komplikovaná križovatka však za nehodu nemôže, vodič osobného auta totiž električku absolútne odignoroval.

Priamo v nej prišlo k „drsne“ vyzerajúcej nehode, vodič auta sa vážne zranil. Video v električke zachytilo celú kolíznu situáciu. Vidno na ňom, že 80-ročný vodič osobného auta električku vôbec neregistroval a vošiel prakticky bez akejkoľvek kontroly svojho okolia priamo do jazdnej dráhy električky. Jej vodič nemal najmenšiu šancu kolízii zabrániť.

Aj na tomto videu vidno, že naozaj stačí sekunda a nehoda je na svete, v tomto prípade s vážnym zranením. Berte to ako výstrahu, merať si sily s električkou s hmotnosťou vyše 40 ton je veľmi blízke tomu, akoby ste sa zrazili s veľkým kamiónom.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #električky #Dúbravka #zrážka s električkou
Články podľa značiek