Video: Dávajte si pozor, rýchla zmena počasia spôsobuje hromadné nehody

Príchádza jar a to sa naprejavuje zmenami podmienok. V niektorých prípadoch sú také náhle , že za pár desiatok minút vznikne na ceste súvislá snehová pokrývka. V marci spôsobil ľad a sneh niekoľko hromadných dopravných nehôd.

27.03.2021 16:00
debata
VIDEO: Pozrite si, ako „biela tma“ spôsobila hromadnú nehodu desiatky vozidiel na diaľnici D1.

Ako príklad nám poslúžia nehody zo 16. a 19 marca. V prvom prípade ide o incident v susednej Českej republike, kde na zamrznutej diaľnici D1 v smere na Bohumín, neďaleko mesta Hranice, havarovalo niekoľko desiatok vozidiel. Podľa vodičov v čase nehody panovala takzvaná „biela tma“ a padal dážď so snehom.

Celkovo sa zranilo osem osôb, jedna bola so stredne ťažkými zraneniami prevezená letecky do fakultnej nemocnice a ostatné do okolitých nemocníc. Nehoda sa stala o druhej hodine popoludní. Polícia musela diaľnicu uzavrieť. Vozidlám umožnila opustiť miesto nehody až o štvrtej poobede. V plnom profile však otvorili diaľnicu až po siedmej večer.

V druhej polovici marca sa stala následkom nepriaznivého počasia najväčšia hromadná nehoda v českej histórii. Na diaľnici D1 na Vysočine havarovalo cez 200 vozidiel a zranenia utrpelo 30 ľudí. Hromadné nehody však neobchádzajú ani nášho severného suseda. V Poľsku na ceste s označením A4 pri meste Chojnow spôsobila náhla zmena počasia nehodu viacerých kamiónov.

VIDEO: Pozrite si, ako náhla zmena počasia úradovala na ceste v Poľsku

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnica D1 #sneh #hromadná nehoda
Články podľa značiek