V Trnave majú prvé auto, ktoré pokorilo miliónovú hranicu

Z výrobných pásov trnavského Stellantisu zišiel miliónty Citroën C3. Vyrába sa výlučne na Slovensku a to už od roku 2016. Najväčšími odberateľmi sú Francúzi, Taliani a Španieli.

07.05.2021 12:00
debata (8)
Citroën C3 s poradovým číslom 1 000 000 zostáva... Foto: Citroen
Citroen C3 s poradovým čáíslom 1 000 000 Citroën C3 s poradovým číslom 1 000 000 zostáva na Slovensku, jeho nová majiteľka je z Bratislavy.

V trnavskej automobilke Stellantis Slovakia vyrobili už miliónty Citroën C3. Tento model sa vyrába od roku 2016, celá produkcia aktuálne pochádza z Trnavy a koncom minulého roku prešiel decentným faceliftom.

Ten zahŕňa pozmenenú prednú masku, nové, maximálne 17-palcové disky kolies, ale aj jednoduchší tvar troch ochranných kapsúl Airbump. V kabíne môžete mať nový drevený obklad palubnej dosky, sedadlá dostali zosilnenú textíliu a novú 15 mm vrstvu peny pre zvýšenie komfortu, nová je aj lakťová opierka. O bezpečnosť sa stará až 11 asistenčných systémov. Nové sú napríklad predné parkovacie senzory alebo zadná parkovacia kamera. Infotainment so 7-palcovou obrazovkou si po facelofte konečne rozumie so smartfónmi cez rozhrania Android Auto a Apple CarPlay.

Citroën C3 Aircross - 2021 Čítajte viac Citroën C3 Aircross: Agresívny facelift, viac farieb a komfortu

Automobil s poradovým číslom 1 000 000 je v modrej farbe Spring Blue a pod kapotou má benzínový trojvalec s objemom 1,2 litra. Auto zostáva na Slovensku, jeho nová majiteľka je z Bratislavy a v Trnave si ho osobne prevzala.

Klienti preferujúci tento model si ho najčastejšie volia v bielej, sivej a béžovej SABLE. Až 41% modelov bolo vyrobených v najvyšších výbavách Shine a Shine Pack. 65% karosérií bolo v dvojfarebnej verzii a 68% majiteľov C3 sa rozhodlo pre airbumpy. Najviac C3-ek sa vyrobilo pre Francúzsko, Taliansko a Španielsko.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #automobilky #Citroen C3 #najpredávanejšie autá #Stellantis
Články podľa značiek