Unikátna šlapacia retro-Felicia ide do dražby! Česi z nej vyrobili jediný kus

Originálne retro šliapacie autíčka budú mať v Bratislave v auguste dokonca preteky. Pozrieť si bude možné aj dražený model.

11.06.2021 18:00
debata (2)
Dražené autíčko je odvodené od Felicie, má však... Foto: Czech Pedal Cars
Šliapacie autíčka, Czech Pedal Cars Dražené autíčko je odvodené od Felicie, má však špeciálnu výbavu.

Dobrý nápad má cenu zlata. A presne taký mali zakladatelia spoločnosti Czech Pedal Cars, ktorí začali vyrábať jedinečné šliapacie autíčka v retro dizajne, odvodené od kultových česko-slovenských automobilov.

Svojim spôsobom urobia rovnakú radosť rodičovi, ako aj dieťaťu. (Ak teda nie väčšiu rodičovi.) Je to preto, lebo autíčka si môžete objednať hotové, ale o niečo lacnejšie aj nezložené vo forme stavebnice pre dospelých. A nie je to celkom „lego“ – k slovu pri ich zostavovaní príde totiž aj karbobrúska. Samozrejme, možno si autíčko predobjednať aj s polozloženou karosériou, čím si ušetríte niektoré, pre niekoho náročnejšie úkony, ako napríklad vŕtanie otvorov pre svetlomety.

Šliapacie autíčka od Czech Pedal Cars
Šliapacie autíčka od Czech Pedal Cars
+9Šliapacie autíčka od Czech Pedal Cars

Autíčka vyzerajú skvele, ich cena začína pri nezložených približne na úrovni 600 eur, no za špeciálny model s nadštandardnou výbavou sa môže vyšplhať aj na dvojnásobok. Spoločnosť totiž ponúka, rovnako ako aj „dospelé“ automobilky, cenník príplatkovej výbavy.

A čo môže tvoriť príplatkovú výbavu šliapacieho autíčka? Napríklad originálna sada nerezových puklíc (cca 70 eur), elektroinštalácia, čiže funkčné predné a zadné svetlá, smerovky a klaksón (cca 65 eur), vnútorné koženkové čalúnenie (cca 50 eur) a tiež aj hliníkové značky na prianie (cca 50 eur).

Aktuálne spoločnosť vyrába modely, odvodené od Škody Felicia, Škody 1000 MB a onedlho príde aj kultová Tatra 603. Vyššie zmienené špeciálne autíčko je pripravované pri príležitosti konania známych pretekov 1000 míľ československých, ktorých trasa vedie z Prahy do Bratislavy a späť.

A v Bratislave sa, v spolupráci s Czech Pedal Cars, uskutoční detský mikrozávod šliapacích autíčok, nazvaný 100 metrov bratislavských. Dvanásť detí z vybraných škôlok si to v ňom „rozdajú“ na sto metrov a víťaz pre svoju škôlku získa samotné autíčko. Ak budete chcieť deti povzbudiť a pozrieť si zároveň veterány, tak v Bratislave to bude možné na Hlavnom námestí 13. augusta.

Súčasťou 1000 míľ československých bude aj charitatívna dražba vyššie uvedeného autíčka, z ktorého vznikol jediný kus. Založené je na Felicii, ale má navyše svetelnú rampu, originálny polep, dvojtónový klaksón a špeciálne čalúnenie s červeným prešívaním.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #veterány #autíčko #šliapacie autíčko #detské autíčko #1000 míľ československých
Články podľa značiek