Asi to neviete, ale Volkswagen nie je len výrobcom áut. Od roku 1973 je aj súčasťou potravinárskeho priemyslu. Svoje podnikové kantíny pre zamestnancov zásobuje odvtedy bravčovými párkami. Má vlastný chov ošípaných a vo wolfsburskej centrále produkuje vo vlastnom mäsokombináte 18 000 týchto pochúťok denne. Časy sa ale menia. Ochrana životného prostredia tak zasiahne aj tieto aktivity najväčšej európskej automobilky. Spoločnosť sa zmení na vegetariánsku.
Od 20. augusta odštartuje Volkswagen prvú fázu prechodu k bezmäsitej strave. V budove Markenhochhaus zmiznú z ponuky kantín všetky mäsové jedlá, vrátane párkov currywurst poliatych kečupom a posypaných kari korením. Nahradí ich rastlinná verzia. Na jedálnom lístku ostanú len ryby a pribudne zelenina. Volkswagen tvrdí, že takúto zmenu si vyžiadali priamo zamestnanci. Vegetariánske párky currywurst ponúkajú kantíny už dlhšie a stretli sa vraj s úspechom.
Čítajte viac VW Taigo: Prvé SUV-kupé má brazílske korene Do projektu bezmäsitej stravy sa postupne začlenia aj ostatné prevádzky po celom svete. V roku 2025 by mali byť jedlá z mäsa úplne vyradené. Pre zaujímavosť spomeňme, že bravčové párky od Volkswagenu majú v katalógu náhradných dielcov vlastné číslo 199 398 500 A. A to isté platí aj o kečupe s číslom 199 398 500 B. Za 48 rokov sa z tohto výrobku stala doslova kultová záležitosť. Veď ročne vyrobí automobilka viac párkov ako áut.