V Trenčíne začnú vyrábať nákladné Tatry 4x4 a 6x6. Hlavne pre armádu

Nové tatry sa už tento týždeň ukážu na výstave IDEB 2021 v Bratislave. Vyrábať sa budú v Trenčíne.

23.08.2021 15:00
Tatra 6x6 Foto:
Tatru Tactic 6x6 možno vidieť už tento týždeň v Bratislave na veľtrhu vojenskej techniky.
debata (7)

Na medzinárodnej výstave obranného priemyslu v Bratislave budú hlavným ťahúňom spoločností združených v skupine CSG (Czechoslovak Group) budú vozidlá na platforme 4×4 a Tatra Tactic 6×6 od slovenskej spoločnosti Tatra Defence Slovakia, ktoré sa budú vyrábať v trenčianskom závode.

Tatra Defence Slovakia vystaví zodolnené nákladné vozidlo Tatra Tactic 6×6 a univerzálne štvorkolesové vozidlo na platforme 4×4, ktoré je vhodné na bojové nasadenie, prieskumné misie či hliadkovanie. Dvojicu vozidiel pritom bude vyrábať na domácej pôde v priestoroch bývalého VOP v Trenčíne.

Pancierové kabíny, Tatra Tactic
Pancierové kabíny, Tatra Tactic
+3Špeciálne nadstavby

Modifikácie využívajú upravené pancierové kabíny pre podvozky Tatra. Pre kabíny vozidiel modelového radu Tatra Tactic (T810) je možné doplniť napríklad integráciu protiminovej ochrany, zosilnenie konštrukcie, ako aj inštaláciu vojenských prvkov, napríklad strešných prielezov s poklopmi, alebo lafetáciu ručných zbraní. Pro vozidlá modelovej rady Tatra Force (T815–7) sú k dispozícii aj pancierové kabíny s balistickou a protimínovou ochranou Level 1 a Level 2 v súlade s normou STANAG 4569.

„Tatra sa vrátila na Slovensko a preto tieto vozidlá budú vznikať práve tu – doma na Slovensku. Ide o vozidlá, ktoré ponúkajú plnú kompatibilitu so štandardmi NATO, pričom tiež plne vyhovujú potrebám OS SR a umožňujú tak efektívne nasadenie v misiách OSN / NATO, ako aj pri vnútornej ochrane územia Slovenskej republiky,“ vysvetľuje Michal Baláž, generálny riaditeľ spoločnosti Tatra Defence Slovakia.

Bratislavský IDEB 2021 otvorí svoje brány už v stredu, 25. augusta 2021, stánok spoločnosti Tatra Defence Slovakia je možné nájsť v Hale D na stánku č. 101.

Titus 6x6
Pandur II 8x8
+6Gepard

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #vojenská technika #nákladné autá #Tatra #Tatra 6x6 #Tatra Defence Slovakia
Články podľa značiek