VIDEO z IDEB: Tatra bude z Trenčína

Skupina Czechoslovak Group predstavila vozidlá na platforme 4×4, ale aj Tatra Tactic 6×6 od slovenskej spoločnosti Tatra Defence Slovakia. Vyrábať sa budú v trenčianskom závode.

28.08.2021 12:00
debata (7)
VIDEO: Tatra predstavila na výstave IDEB v Bratislave model, ktorý planuje vyrábať v Trenčíne. Záujemcovia mohli zhliadnuť aj bojové kolesové vozidlo 4×4 od českého výrobcu Tatra.

Portfólio domáceho výrobcu z Považia doplní tiež tanková či delostrelecká munícia a špeciálny kontajner mobilnej letovej riadiacej veže, ktorý banskobystrická spoločnosť exportuje do celého sveta.

Tatra na IDEB
Tatra na IDEB
Tatra 4x4 Platform

„Tatra Defence Slovakia predstaví na výstave zodolnené nákladné vozidlo Tatra Tactic 6×6, univerzálne štvorkolesové vozidlo na platforme 4×4, ktoré je vhodné na bojové nasadenie, prieskumné misie i hliadkovanie. Dvojicu vozidiel pritom bude vyrábať na domácej pôde v priestoroch bývalého VOP v Trenčíne,“ uviedol pred otvorením výstavy Michal Baláž, generálny riaditeľ spoločnosti Tatra Defence Slovakia.

„Vyrobiť by sme chceli 20 až 40 vozidiel v tomto polroku,“ povedal pre Pravdu Martin Ržonca, obchodný riaditeľ spoločnosti Tatra Defence Slovakia. Ako dalej informoval Ržonca, plán spoločnosti do budúcna je vyrábať kabíny, taktiež zapojiť vývoj a pribudnúť by mali aj špecifikácie. V prípade potreby sú schopný pomáhať materskej fabrike s dodávkami pre zahraničné trhy.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo obrany #Tatra #IDEB #bojová technika
Články podľa značiek