Dilema: Continental prekvapivo obnovil výrobu pneumatík v Rusku

Podľa vyjadrenia vedenia spoločnosti tak urobila preto, "aby chránila svojich ruských zamestnancov".

21.04.2022 14:00
Continental - výroba pneumatík v Rusku Foto:
Continental opäť v Rusku vyrába.
debata (15)

Nemecký výrobca autokomponentov a pneumatík Continental dočasne obnovil produkciu pneumatík pre osobné vozidlá vo svojom ruskom závode v Kaluge. Výrobu tam zastavila 8. marca. Spoločnosť to uviedla s tým, že cieľom je chrániť ruských zamestnancov, ktorým by ináč hrozilo trestné stíhanie.

„Naši zamestnanci a manažéri v Rusku by mohli čeliť vážnym trestnoprávnym následkom, ak by sme prestali uspokojovať miestny dopyt,“ uviedol Continental bez toho, aby špecifikoval čomu konkrétne by jeho zamestnanci mohli byť vystavení a či sa už tak naozaj aj stalo. Podľa zdroja oboznámeného so situáciou však ruská prokuratúra niektoré západné spoločnosti varovala, že ich zamestnanci môžu byť zatknutí, ak by firma zastavila výrobu „základných“ produktov.

AvtoVaz - 50. rokov Čítajte viac Rusi budú vyrábať autá bez katalyzátorov! Aj tak bežia len štyri závody

Výrobca pneumatík doplnil, že tento krok je zameraný na uspokojenie miestneho dopytu a je úplne v súlade so sankciami uvalenými na Moskvu za jej inváziu na Ukrajinu, ktorú Rusko nazýva „špeciálna vojenská operácia“ a zdôraznil, že motívom tohto rozhodnutia rozhodne nebol zisk a vyrábané produkty neslúžia na vojenské účely. Continental patrí medzi 100 najlepších svetových dodávateľov pre automobilový priemysel a v roku 2020 automobilkám dodal tovar za takmer 30 miliárd dolárov.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Continental #vojna na Ukrajine #sankcie proti Rusku #výroba pneumatík #Kaluga
Články podľa značiek