Sympatické gesto: Slovenskej sanitke pomohli moravskí 'dopraváci'

Slovenská sanitka prevážala pacienta po transplantácii na vyšetrenie do Prahy. Dostala sa však do dopravnej zápchy pred Brnom. V ČR však nemala právomoc použiť svetelné ani zvukové signalizácie a právo prednostnej jazdy. Záchranári preto požiadali o pomoc dopravnú políciu v Brne.

24.07.2022 17:00
debata (4)
VIDEO: Pozrite si, ako brniansky policajt vyhľadal slovenskú sanitku v zápche a pomohol jej bezpečne a rýchlo pokračovať smerom na Prahu
Video

Dopravnú situáciu v okolí Brna skomplikovala 12. júla nehoda až piatich nákladných vozidiel. Okolo ôsmej hodiny uviazla v zápche slovenská sanitka, ktorá prevážala pacienta po transplantácii orgánu na vyšetrenie do Prahy. Na územíi mimo Slovenska však nemala oprávnenie použiť majáky a tak sa vymaniť z dlhého radu stojacích vozidiel. Záchranár v sanitke preto kontaktoval dopravnú políciu v Brne, aby poslali niekoho, kto by im pomohol.

Česká polícia reagovala promptne. Poslala dvoch policajtov na motocykloch, ktorí sanitku na diaľnici pri obchodnom centre Olympia vyhľadali a v perfektnej súčinnosti s kolegami na križovatkách odprevadili sanitku až za mesto. Po príjazde do cieľa slovenskí záchranári nezabudli zavolať opäť na operačné stredisko, kde sa za pomoc českých policajtov poďakovali.

Reakcie českých motoristov po uverejnení videa súhlasne konštatovali, že by akúkoľvek záchrannú zložku s majákmi pustili pred seba bez rozdielu z akého štátu pochádza.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #D1 #Sanitka #Brno #dopravná polícia #diaľnica D2
Články podľa značiek