Legendárny McLaren sa pustil do výroby tenisiek! Lacné veru nie sú

Legendárny výrobca superšportov sa spojil s APL, značkou vysokovýkonnej atletickej obuvi, aby spolu vytvorili nové tenisky HySpeed.

17.08.2022 12:00
Tenisky HySpeed Foto:
Tenisky HySpeed sú vyrobené v spolupráci spoločností McLaren a APL.
debata

Kúpiť si McLaren za menej ako 500 dolárov vyzerá ako zaujímavá ponuka. V tomto prípade ale nejde o auto, ale o špeciálne ultraodľahčené tenisky, vyrobené v spolupráci so spoločnosťou APL (Athletic Propulsion Labs). Ich vývoj vraj trval vyše dvoch rokov.

Značka APL je známa výrobou profesionálnych atletických tenisiek. Jej spoločný produkt s Mclarenom sa nazýva HySpeed. Pri navrhovaní dizajnu tenisiek sa vraj ich tvorcovia nechali inšpirovať dizajnom a aj farbami superšportov McLaren. Samotná firma APL tvrdí, že pri nich použila špeciálne technológie na dosiahnutie čo najnižšej hmotnosti.

Tenisky HySpeed
Tenisky HySpeed
+2Tenisky HySpeed

Cena tenisiek bola stanovená na 450 dolárov a sú ponúkané v piatich rôznych výrazných farbách. V podpätkoch sa nachádza mikrovlákno a v celej podrážke sú využite aj uhlíkové vlákna. Pre lepšie pruženie je medzi jednotlivými vrstvami podrážky v miestach, kde dochádza ku kontaktu s povrchom „bublina“ naplnená dusíkom. Päta je čiastočne tvarovaná podobne ako čalúnenie sedadiel v McLarene Senna. Dezén podrážky je inšpirovaný pneumatikami, aké využívajú superšporty McLaren.

Tenisky sa dodávajú v špeciálnom výsuvnom boxe, po vysunutí vnútornej časti sa na ňom objaví kresba ikonického McLarenu F1.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #superšport #McLaren #tenisky #HySpeed #APL
Články podľa značiek