Škoda Sharyaq a Prediaq naozaj predstaví! Ale úplne inak, než sme si mysleli

Sharyaq a Prediaq si ľudia budú môcť naživo pozrieť už o niekoľko dní v rámci NHL Global Fan Tour. Tá sa koná pri príležitosti otváracích zápasov NHL, ktoré budú v Prahe.

21.09.2022 20:00
sharyaq Foto:
Názvy Sharyaq a Prediaq si mladoboleslavská automobilka zaregistrovala na Úrade priemyselného vlastníctva Českej republiky.
debata (5)

Pred dvomi dňami sa objavila správa, že si mladoboleslavská značka Škoda Auto nechala zaregistrovať ako ochranné známky na českom Úrade priemyselného vlastníctva dva nové názvy pre automobily – Sharyaq a Prediaq.

Okamžite to vyvolalo obrovský ohlas na sociálnych sieťach a začalo pátranie po tom, o aké autá by asi mohlo ísť. My sme sa pôvodne domnievali, že by malo ísť o SUV. Nie elektrické, pretože inak by prvé písmeno malo byť E, tak ako Enyaq iV a pripravovaný Elroq iV, čo bude elektrické SUV veľkosti dnešného Kamiqu. Dospeli sme napokon k názoru, že názvy Prediaq a Sharyaq by ale teoreticky mohli patriť konvenčným nástupcom Kamiqu a Karoqu, teda so spaľovacím motorom, ak s nimi v Mladej Boleslavi vôbec ešte rátajú.

Napokon je ale všetko inak. Mladoboleslavská automobilka si totiž registráciou dvoch nových názvov inteligentne vystrelila z médií a „naleteli“ sme im aj my. V skutočnosti totiž ide totiž o to, že pražská O2 aréna bude 7. a 8. októbra zohrajú z zhostiť úvodné dva zápasy základnej časti NHL medzi San Jose Sharks a Nashville Predators.

Pri tej príležitosti sa na viacerých miestach uskutoční aj tzv. NHL Global Fan Tour, kde „hviezdami“ budú špeciály upravené v duchu oboch súperiacich tímov. Práve tie sa volajú Prediaq a Sharyaq a majú svojim vzhľadom vtiahnuť divákov do atmosféry NHL. Vyzerajú zaujímavo a sú výrazne upravené, no vidno, že Prediaq vychádza z SUV modelu Kodiaq a Sharyaq v sebe nezaprie elektromobil ENYAQ iV.

Ako sme už napísali – Škoda si takto trochu vystrelila z médií. Avšak naozaj inteligentným spôsobom, za ktorý si podľa nás zaslúži pochvalu.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #SUV #koncepty #Škoda Prediaq #Sharyaq
Články podľa značiek