Peugeot vám upraví auto 'na mieru'. Má nový program Individual.

Peugeot ponúka unikátnu možnosť nechať si upraviť model 208 podľa vlastných predstáv priamo v trnavskej fabrike.

11.10.2022 14:00
Program Peugeot Individual (2022) Foto: ,
Program Peugeot Individual je v Trnave dostupný pre model 208.
debata

Nový program automobilky Peugeot sa volá Individual, pripravili ho celý v trnavskej fabrike Stellantisu, kde sa model 208 aj vyrába a je zameraný na individuálnu personalizáciu auta. Je to de facto pilotný projekt, na ktorom si jeho tvorcovia chcú overiť reálny záujem o podobnú službu.

Nejde o technologické úpravy, ale o dizajnovú personalizáciu, zameranú na exteriér a aj interiér. To, že prebieha priamo vo výrobnej fabrike Stellantisu má byť zárukou kvality, čo sa premietlo do faktu, že na vykonané úpravy je poskytovaná päťročná záruka.

Na tomto modeli vidieť prakticky všetky... Foto: Pravda, Martin Domček
Program Peugeot Individual (2022) Na tomto modeli vidieť prakticky všetky základné formy personalizácie - časť karosérie je potiahnutá wrapovanou fóliou, disky a predné logo sú lakované a na zrkadle je vzor, nanesený airbrushom.

V rámci personalizácie sa využívajú predovšetkým tri techniky, v závislosti od toho, aký diel sa upravuje. Ide o airbrush, lakovanie a wrapovanie častí karosérie. Veľa závisí od zákazníka – môže si vybrať niektorý z vopred ponúkaných vzorov, alebo môže prísť s vlastným nápadom, ktorý, samozrejme ak je realizovateľný, tak sa ho dizajnéri budú snažiť preniesť na auto.

Niektoré detaily, napríklad takto dvojfarebne... Foto: Pravda, Martin Domček
Program Peugeot Individual (2022) Niektoré detaily, napríklad takto dvojfarebne lakovaný emblém, vyzerajú naozaj efektne.

Nás napríklad zaujal čierny Peugeot 208, na ktorom bola časť lesklej čiernej karosérie potiahnutá matnou čiernou wrapovanou fóliou, časť diskov bola nalakovaná medenou farbou, na vonkajších spätných zrkadlách bol použitý decentný airbrushový vzor rovnakej farby a veľmi dobre vyzerali aj medené logo s levom vpredu a modelové označenie, lakované v rovnako medenom odtieni. Taktiež možno celé auto potiahnuť wrapovanou fóliou, ktorá, v závislosti od uhla, pod ktorým na ňu pozeráte, mení farbu.

Program Peugeot Individual
Program Peugeot Individual
+18Program Peugeot Individual

A čo si možno nechať na 208-ke upraviť? Napríklad si nechať nastriekať airbrushom vzor podľa svojho výberu na vonkajšie spätné zrkadlá, vybrať si väčší alebo menší plotrovaný polep, použiť wrap na časť karosérie alebo aj na celú, prípadne si nechať nalakovať podľa vlastného výberu niektoré diely karosérie, vrátane interiéru. Nalakujú vám v podstate čokoľvek, čo sa dá z auta odmontovať – od vetilačných výduchov cez lakované brzdové strmene a disky až po úpravu častí alebo celej karosérie. Viac o možnostiach programu Individual povie naša galéria.

Nalakovať si možno nechať aj časť diskov. Foto: Pravda, Martin Domček
Program Peugeot Individual (2022) Nalakovať si možno nechať aj časť diskov.

Dôležité je, že vzhľadom na to, že ide o fabrické úpravy, sú ceny nastavené naozaj veľmi prijateľne. V podstate sú aktuálne k dispozícii tri „balíčky“ úprav, líšiace sa ich rozsahom a nazvané XLion Pack, XXLion Pack a XXXLion Pack.

V základnom sú airbrushom upravené zrkadlá a plotrovaná nálepka na karosérii, v strednom k nim pribudne menší plotrovaný polep, wrapovaná časť na karoséri, lakovaný diel, respektíve emblémy a plotrovaná nálepka v interiéri. V najvyššom môžete kombinovať celopolep wrapovanou fóliou, lakované diely a emblémy, airbrushové zrkadlá a plotrovanú nálepku v interiéri. Ich ceny sa pohybujú v rozpätí od 250 do 1 300 eur. Kvôli personalizácii netreba chodiť do fabriky, dá sa objednať u každého dílera značky, podmienkou je aby malo auto potvrdený týždeň dodania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peugeot 208 #Peugeot Individual #personalizácia auta #individualizácia auta
Články podľa značiek