BBS: Slávny výrobca kolies sa vracia. A hneď s revolučným nápadom

O BBS bolo v posledných rokoch počuť len v súvislosti s bankrotom. Teraz je ale opäť na koni. Doslova „vynašiel koleso“. Nový disk Unlimited je vybavený adaptérom, ktorý ho robí univerzálnym pre viacero aut.

23.11.2022 12:00
debata
Vďaka univerzálnemu adaptéru je možné disk BBS... Foto: BBS
BBS - disk Unlimited Vďaka univerzálnemu adaptéru je možné disk BBS Unlimited nasadiť na kolesá rôznych áut. To je nesmierne praktické.

BBS má za sebou ťažké obdobie. Slávny výrobca športových diskov zo Schiltachu sa pred dvoma rokmi dostal do insolvencie. Nakoniec ho zachránila spoločnosť KW Automotive, známy gigant v oblasti odpruženia. To vlialo BBS do žíl novú krv. A teraz tu máme výsledok – revolučný disk BBS Unlimited so slávnym dizajnom CI-R s piatimi rozdvojenými lúčmi. Čo je na ňom také zvláštne? Tento disk, ako naznačuje názov, je nesmierne univerzálny. Je ho možné prehadzovať medzi rôznymi autami. Nezáleží na rozteči, počte dier či zálise.

Brembo Sensify - 2022 Čítajte viac Brembo: Revolučné brzdy Sensify fungujú. Je to najväčší zlom od ABS

Tajomstvo sa skrýva v špeciálnom adaptéri z eloxovaného hliníka vrátane polyamidových výstredných krúžkov, ktoré zamedzujú vibráciám. Dodávané sú aj skrutky z ocele alebo titánu, pričom integrovaný šesťhran je navrhnutý tak, aby zabránil poškodeniu kolesa pri uťahovaní skrutiek. Tento medzikus si jednoducho poradí so všetkými rozdielmi. Mieru zapustenia kolesa do karosérie zas možno regulovať výberom správnej šírky adaptéra od 14 do 50 mm.

Novinka sa bude vyrábať spočiatku s priemerom... Foto: BBS
BBS - disk Unlimited Novinka sa bude vyrábať spočiatku s priemerom od 19 do 21 palcov.
Vďaka úspešnej homologizácii sa tak slávne disky opäť vrátia na rôzne autá vrátane modelov zvučných mien, ako na Porsche či BMW, kde sme ich často vídali. Nové kolesá CI-R zo série Ultimated ponúka BBS vo farbách Black Satin, Bronze Satin, Racing Gold Satin, Glossy Diamond Black, White Gold Satin, Indigo Blue Satin, Ceramic Polished a Platinum Silver. Na výber sú aj rôznofarebné uzávery ventilov a stredové krytky. Prvá séria s dizajnom CI-R bude dostupná s priemerom od 19 do 21 palcov a so šírkou od 8 do 12 palcov.
BBS - disk Unlimited
BBS - disk Unlimited
+2BBS - disk Unlimited

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kolesá #koleso #BBS #disky
Články podľa značiek