Ford zvoláva vyše 600-tisíc SUV. Eviduje pri nich sériu požiarov

Ford Motor zvoláva na celom svete vyše 634 000 SUV. Dôvodom je možné prasknutie vstrekovača paliva a s tým spojené riziko požiaru.

28.11.2022 12:00
Ford Bronco Heritage Edition - 2022 Foto:
Jedným z postihnutých modelov je Ford Bronco.
debata

Zvolávacia akcia sa vzťahuje na SUV Bronco Sport a Escape z modelových rokov 2020 až 2023. Všetky majú 1,5-litrové trojvalcové motory a na niektorých môžu byť vadné vstrekovače, čo môže viesť k ich požiaru.

Ford uviedol, že dostal celkovo 54 správ o požiaroch, vrátane štyroch s prasknutými vstrekovačmi paliva. Ďalších približne 13 spôsobili netesnosti palivového systému. Automobilka eviduje tiež štyri sťažnosti na požiare, ktoré boli zaznamenané menej ako päť minút po vypnutí motorov.

Predajcovia skontrolujú vstrekovače a v prípade potreby ich vymenia. Zároveň aktualizujú softvér vozidiel tak, aby bol schopný detegovať túto poruchu, pričom sa v jej prípade rozsvieti varovná kontrolka na palubnej doske, následne zníži výkon motoru a umožní auto bezpečne odstaviť. Vo vozidlách bude tiež inštalovaný špeciálny odtokový ventil, schopný odvádzať uniknuté palivo von z vozidla tak, aby sa nedostalo do kontaktu so žiadnym rozhorúčeným povrchom.

Ford predĺži aj záruky na prasknuté vstrekovače paliva až na 15 rokov. Zvolávacia akcia sa týka približne 520 000 vozidiel v Spojených štátoch a približne 114 000 v iných krajinách. Opravy ba mali začať v druhej polovici decembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ford #zvolávacia akcia #Escape #Bronco
Články podľa značiek