Mrakodrap Bentley: Auto budete môcť zaparkovať priamo v byte

Súčasťou každého apartmánu bude aj priestor pre parkovanie, v budove bude patentovaný autovýťah. Súčasťou terasy môže byť aj zabudovaný bazén.

15.03.2023 18:00
Bentley Residences Foto:
V Bentley Residences budete môcť parkovať priamo v apartmáne.
debata (3)

Bentley Residences v Miami je unikátny mrakodrap, v ktorom bude možné parkovať svoje auto priamo v byte. A to nielen jedno, ale rovno štyri. Súčasťou každého apartmánu bude totiž parkovanie maximálne pre štyri autá aj s nabíjačkou pre elektromobily.

Inak povedané – majiteľ apartmánu bude môcť využiť inovatívny výťah „Dezervator“, pomenovaný po spoločnosti Dezer Development, ktorá ho vyvinula. Ide o technologicky unikátny autovýťah, schopný prepraviť auto aj cestujúcich priamo k ich bytu, a to bez ohľadu na to, či bývajú na prvom alebo 61. poschodí.

Chceli by ste mať takýto výhľad z kuchyne? Foto: Bentley Residences
Bentley Residences Chceli by ste mať takýto výhľad z kuchyne?

V mrakodrape Bentley budú štyri výťahy, vybavené špeciálnym hydraulickým systémom, schopným s autom bezpečne manipulovať a pripojiť ho k automatizovanému kyvadlovému systému, ktorý ho prepraví na správne poschodie a do správneho bytu. Výťah je navyše presklený, takže posádka auta sa môže počas jazdy nahor dívať na spoločné priestory mrakodrapu.

Jazda v Dezervatore, počas ktorej sedíte vo svojom aute, je jedinečným zážitkom – čiastočne presklená výťahová šachta totiž ponúka panoramatický výhľad na spoločné priestory budovy.

Posádka po príjazde k budove nemusí robiť nič. Každé auto bude totiž vybavené špeciálnym RFID kódom, ktorý bude pred vchodom naskenovaný. Následne sa spustí unikátne nadizajnovaná svetelná navigácia, ktorá auto nasmeruje priamo ku konkrétnemu výťahu Dezervator. Posádka auta nemusí robiť nič, dokonca ani stlačiť žiadne tlačidlo, všetko bude plne automatizované.

Bentley Residences
Bentley Residences
+6Bentley Residences

Pre návštevníkov bude k dispozícii štandardná podzemná garáž, taktiež vybavená rýchlonabíjacími stanicami pre elektrické autá. Ceny apartmánov začínajú od 4,2 milióna amerických dolárov, môžu však pokojne dosiahnuť aj trojnásobok. Najluxusnejšie apartmány totiž budú vybavené napríklad špeciálnymi terasami s vonkajším bazénom, premietacou miestnosťou alebo golfovým simulátorom. Komplex Bentley Residences by mal byť dokončený v roku 2026.

Len pre zaujímavosť – nejde o jediný projekt „bytov, v ktorých môžete parkovať“. Ďalším je napríklad Porsche Design Tower, ktorý sa taktiež nachádza v Miami.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bentley #Bentley Residences #parkovanie v byte #Porsche Design Tower
Články podľa značiek