VIDEO: V SUV ma policajti nedostanú! Divokou jazdou neunikol ani na ceste, ani v teréne

SUV sú populárne, ale vodič, ktorý sa rozhodol uniknúť cestnej kontrole, podcenil policajtov.

18.03.2023 09:40
debata (10)

VIDEO: SUV? Neunikol policajtom ani na ceste, ani v teréne.

Video

V sobotu pred týždňom nadránom sa snažil uniknúť pred českými policajtmi 33-ročný šofér. Odmietol zastať, stlačil plyn na podlahu a snažil sa zmiznúť v uliciach mesta.

„Lenže čoskoro zistil, že ťažké SUV proti policajnému špeciálu nemá na ceste najmenšiu šancu, a preto hľadal spásu v teréne. Za Kuřimí tak vošiel na temné pole, kde si myslel, že má vyhrané, lenže to sa hrubo prepočítal. Policajti sa totiž za nebezpečným vodičom neohrozene vydali tiež. Po pár minútach kľučkovania nakoniec výborník pochopil, že ani tu mu pšenka nepokvitne a pokúsil sa vrátiť späť na cestu. To už ale jeho riskantnú jazdu ukončil náraz do svahu a posledný márny pokus o útek po svojich mu zase prekazili šprintujúci policajti,“ popísali situáciu policajti.

Muž odmietol fúkať aj test na drogy, aj keď sa priznal, že si dal pervitín. Policajti tiež zistili, že má byť bez vodičáku do polovice budúceho roku – a ešte navyše to bol recidivista, po ktorom vyhlásili celoštátne pátranie.

„Za trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia a vykázania mu hrozí niekoľkoročný pobyt za mrežami,“ doplnili obraz o situácii českí policajti.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #SUV #cestná kontrola
Články podľa značiek