Chcete elektrokolobežku od McLarenu? Navrhol ju legendárny dizajnér Ian Callum

Dizajnovú kolobežku Lavoie Series 1 vyrába spoločnosť McLaren Applied. Má patentovaný skladací systém.

07.07.2023 14:00
Elektrokolobežka Lavoie Series 1 Foto:
Elektrokolobežka Lavoie Series 1 od McLarenu má jedno super vylepšenie - svetlo v zadnom blatníku nesvieti len dozadu, ale aj na chrbát jazdca, takže ho v tme veľmi dobre na ceste vidieť.
debata

McLaren nedávno predstavil svoju prvú elektrickú kolobežku, vyrobenú prostredníctvom divízie McLaren Applied. Predávať ju bude prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Lavoie pod názvom Lavoie Series 1.

Aktuálne sa už dá kúpiť v dvoch prevedeniach, líšiacich sa dojazdom. Series 1 stojí 1 990 eur, Series 1 Max 2 290 eur. K dispozícii je v limitovanej sérii, dizajn navrhol slávny Ian Callum, ktorý má na konte také „kúsky“ ako Jaguar XF, XJ a F-Type, alebo Aston Martin Vanquish, DB7 a DB9.

Elektrokolobežka Lavoie Series 1
Elektrokolobežka Lavoie Series 1
+4Elektrokolobežka Lavoie Series 1

Elektrokolobežka je z horčíka, váži približne 16,5 kg a je vybavená patentovaným jednodotykovým systémom skladania Flowfold. Ďalšou výbornou funkciou je osvetľovací systém so zadnými svetlami na osvetlenie jazdca, respektíve jeho chrbta, takže ho vodiči veľmi dobre vidia.

Kolobežka je „smart“, takže je spárovaná s aplikáciou pre smartfóny, ktorá obsahuje navigačné nástroje, podrobné štatistiky a prispôsobenie (vrátane obmedzenia maximálneho výkonu) a zároveň umožňuje majiteľom sledovať a lokalizovať kolobežku na diaľku.

Kolobežka má tri jazdné režimy – Eko s maximálnou rýchlosťou 15 km/h, Normal s maximálkou 25 km/h a Sport s neobmedzenou rýchlosťou. V poslednom menovanom je kolobežka schopná vyvinúť rýchlosť vyše 40 km/h. Dojazd sa pohybuje od 25 do 50 kilometrov na nabitie podľa zvoleného jazdného režimu (od 35 do 70 kilometrov pri verzii Max).

Neuveriteľné! Frčal po diaľnici na kolobežke
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #elektrická kolobežka #elektrokolobežka #Lavoie Series 1
Články podľa značiek