Goodwood: Toto je Top 10 unikátov a horúcich noviniek z Festivalu rýchlosti

Goodwood Festival of Speed je každoročná prehliadka automobilových skvostov. Automobilky si preto nenechajú ujsť príležitosť ukázať to najlepšie zo súčasnosti či minulosti. A keďže tradičné autosalóny sú už prežitkom, práve podujatia ako toto sú vhodné aj na predstavenie aktuálnych noviniek.

18.07.2023 06:00
McLaren 750S Foto:
Ďalšou evolúciou elegantného britského kupé je model 750S.
debata

Tradícia automobilizmu je v Spojenom kráľovstve veľmi silná a okrem pretekárskych podujatí sa mimoriadnej obľube tešia aj rôzne výstavy a prehliadky. Asi najslávnejšou je Festival rýchlosti v Goodwoode (Goodwood Festival of Speed), ktorý každoročne strhne na seba pozornosť. Výnimkou nebol ani záver minulého týždňa a návštevníci sa mali bezpochyby na čo pozerať.

Policajné video roka? Kolobežkárova šialená rýchlosť v priamom prenose
Video

Okrem superšportových solitérov využili túto príležitosť známe aj menej známe značky a predstavili svoje modely vo svetovej premiére. V nasledujúcom zozname uvádzame v abecednom poradí desať najzaujímavejších, ktoré sú pastvou pre oči z dizajnového aj technického hľadiska a k tomu niekoľko vozidiel, ktoré sa onedlho dostanú do predaja aj u nás.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncept #Goodwood #výstava áut
Články podľa značiek