VIDEO: 31-ročný vodič zbesilou jazdou ohrozoval Martinčanov, zastavila ho až porucha

Martinská polícia obvinila z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia 31-ročného muža z okresu Martin, ktorý svojho bezohľadnou jazdou na ceste z obce Bystrička do Martina a neskôr aj po Kollárovej ulici v Martine ohrozoval účastníkov cestnej premávky.

01.08.2023 16:53
debata (14)
Jazda agresívneho vodiča v Martine
Video

O podrobnostiach prípadu informovala žilinská krajská polícia na sociálnej sieti.

Vodič za volantom osobného auta Volkswagen Passat nerešpektoval pokyny hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky, nereagoval na výstražné svetelné a zvukové znamenia či policajné výzvy z megafónu. „Vodič nezastavil ani vtedy, keď mu bola vytvorená prekážka a unikal ďalej cez ostrovček na ceste. Vošiel na čerpaciu stanicu, kde prednou časťou narazil do obrubníka a poškodil vozidlo. Následne sa ho podarilo zastaviť," uviedla polícia.

Vodič bol agresívny a kládol aktívny odpor, a preto policajti použili v zmysle zákonných podmienok donucovanie prostriedky. „Šetrením bolo zistené, že muž nie je držiteľom vodičského oprávnenia a bol mu uložený trikrát zákaz činnosti viesť motorové vozidlo. Na mieste bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom," dodala polícia.

motorkár Čítajte viac Frajerina ho stála život. Na R1 sa zabil 32-ročný motorkár
Policajnú naháňačku cez polia zastavila až služobná zbraň
Video
14 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin #Polícia Slovenskej republiky
Články podľa značiek