Putin nakázal, aby úradníci v Rusku jazdili len v ruských autách. Priznal, že chceli kupovať tie zahraničné

Ruská Štátna duma v piatok oznámila, že podporuje rozhodnutie vodcu Vladimíra Putina o používaní „domácich áut“ v štátnej a verejnej správe.

04.08.2023 15:22 , aktualizované: 16:43
Lada - výrobné rekordy Foto:
Putin chce, aby mali ruské automobilky zabezpečený odbyt. Očakávať tak v štátnej správe môžme najmä Lady ruského AvtoVazu a nové Moskviče, ktoré schádzajú z liniek bývalého závodu Renaultu v Moskve.
debata (122)

Referuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na tlačovú službu Štátnej dumy a vyhlásenie jej predsedu Viačeslava Volodina.

auto, autá, emisie, doprava, zápcha Čítajte aj Rusi začali nakupovať autá vo veľkom. Predaje stúpli o vyše 150 percent

Počas diskusie Putinovo rozhodnutie „podporili všetci poslanci“. Ruský vodca tvrdí, že sa dohodli na použití vozidiel Moskvič, Lada a Aurus. Taktiež sa podľa neho čoskoro začne výroba áut značky Volga. Putin dodal, že od septembra sa budú používať len domáce autá.

Šojgu na prehliadke výroby zbraní
Video
Ruský minister obrany Sergej Šojgu v podniku na výrobu tankov a ťažkých plameňometných systémov v Omskom regióne na videu jeho rezortu.

„Ministerstvá, vládne inštitúcie a prezidentská kancelária ma požiadali, aby som im umožnil naďalej nakupovať autá. A v podstate chceli z veľkej časti nakupovať autá zahraničnej výroby,“ posťažoval sa Putin na stretnutí s vedúcimi činiteľmi na výrobu.

„Povedal som, že to je úplne vylúčené a že všetci úradníci by mali cestovať v domácich vozidlách. Môže to znamenať, že autá niektorých ľudí budú skromnejšie ako predtým. A to je v poriadku. V skutočnosti je to dobrá vec. Všetci naši skvelí úradníci musia pochopiť, že je dôležité usilovať sa o rozvoj domácich značiek,“ zdôraznil šéf Kremľa.

Ako informuje iDnes, ktorý sa odvoláva na portál Meduzapripomína, že už v deväťdesiatych rokoch Putinov predchodca Boris Jeľcin zakázal vládnym zamestnancom a úradníkom jazdiť v zahraničných autách. Z experimentu ale po dvoch rokoch vyplynulo po tom, čo ruskí úradníci neustále zápasili s rozpadajúcimi sa autami. Sám Jeľcin nikdy neprestal jazdiť vo vozidle zahraničnej produkcie.

122 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Rusko #Vladimir Putin #Lada #Moskvič #Aurus
Články podľa značiek