Tesla: V Nemecku sme zvýšili výrobu na 5000 áut týždenne. Zamestnanci: Áno, raz

Tesle sa nedarí zvyšovať výrobu áut v Nemecku. Deje sa pravý opak - klesá.

24.08.2023 16:00
Tesla - Gigafactory Berlín Foto:
V Gigafactory Tesly neďaleko Berlína sa akosi nedarí napĺňať interné výrobné plány.
debata (3)

Americká automobilka Tesla znížila cieľ výroby vo svojom nemeckom závode v júli a v auguste na 4350 vozidiel týždenne po tom, ako koncom marca dosiahol objem produkcie 5000 áut týždenne. Plánuje ho ďalej znižovať, uvádza webová stránka Business Insider s odvolaním sa na interné dokumenty a anonymné zdroje.

Americký výrobca elektromobilov koncom marca oznámil na platforme X, predtým známej ako Twitter, že v závode v Grünheide pri Berlíne dosiahol objem produkcie 5000 áut týždenne. Zamestnanci, ktorí nechceli byť menovaní, však pre Business Insider uviedli, že to bolo len raz a priemerná produkcia bola odvtedy oveľa nižšia, uvádza sa v článku.

Tesla v júni informovala, že najíma menej dočasných pracovníkov ako na začiatku, pretože už nie sú potrební, ale jej výrobné ciele „sú na dobrej ceste“. Podľa Business Insider americký výrobca elektromobilov znížil svoj cieľ na júl a august na 870 áut denne. Ani tento cieľ sa mu však nepodarilo vždy dosiahnuť, pričom 25. júla vyrobil v Nemecku len 692 áut a 28. júla 806 kusov.

Tesla opäť predviedla čo (ne)dokáže jej Autopilot
Video

Interný cieľ bol odvtedy upravený na 750 áut za deň, čo predstavuje menej ako 4000 za týždeň, uvádza sa v článku s odvolaním sa na nemenovaných pracovníkov závodu. Tesla zatiaľ na žiadosť agentúry Reuters o komentár neodpovedala.

Tesla v júli oznámila, že plánuje rozšíriť kapacitu továrne v Grünheide na 1 milión áut ročne, neposkytla však časový plán a odmietla komentovať, kedy chce v závode vyrábať 6000 áut týždenne. Koncom februára dosiahla produkciu 4000 áut týždenne, čo bolo v predstihu pred plánom, ale podľa správy Business Insider odvtedy došlo k spomaleniu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #výroba áut #Gigafactory Berlín #Grünheid
Články podľa značiek