Nový Renault Espace je už dostupný na Slovensku. Poznáme ceny

Espace zaujme najmä tých, ktorí potrebujú 7-miestne auto s veľkým vnútorným priestorom a nadštandardným jazdným komfortom.

05.10.2023 16:00
Renault Espace - 2023 Foto:
Renault Espace sa zmenil z MPV na SUV.
debata (1)

Šiesta generácia ikonického veľkopriestorového vanu (alebo MPV) nemá s predchodcom nič spoločné. Novinke by viac svedčal názov Grand Austral, pretože skutočne ide o 7-miestnu predĺženú verziu tohto nového francúzskeho SUV. Samozrejme, v ponuke je aj 5-miestna verzia.

Espace stojí na platforme CMF-CD z Australu. V porovnaní s ním je ale so svojimi 4 700 mm dlhší, no v porovnaní s predchodcom o 140 mm kratší. Stále si však zachoval svoju najväčšiu prednosť – veľkorysý vnútorný priestor a modulárne usporiadanie s vyklápacou zadnou lavicou, ktorá sa posúva o 220 mm. Espace poskytuje jeden z najlepších priestorov na nohy vo svojej kategórii. V kabíne je množstvo úložných priestorov s kapacitou až 40 litrov. Cestujúci v druhom rade majú najviac priestoru na nohy v porovnaní s vozidlami rovnakej kategórie a operadlá so sklonom 31 stupňov.

Renault Espace - 2023
Renault Espace - 2023
+36Renault Espace - 2023

Nový Renault Espace E-Tech full hybrid prichádza s úplne novou plne hybridnou motorizáciou s výkonom 200 koní, ktorá je vybavená inteligentnou multimódovou prevodovkou a ponúka najnižšiu spotrebu vo svojej kategórii – 4,6 l/100 km. Je to aktuálne jediná motorizácia v ponuke. A teraz to najdôležitejšie – ceny. Espace bude dostupný v troch výbavových stupňoch, základ začína tesne pod hranicou 40-tisíc eur.

zväčšiť Renault Espace - cenník
espace Renault Espace - cenník

Espace má cenu nastavenú pomerne vysoko, ale zodpovedá tomu aj výbava, ktorá ja naozaj silná už v základe. V ňom sú v cene adaptívne LED svetlomety, bezkľúčový prístup a štartovanie, predné a zadné parkovacie senzory, zadná parkovacia kamera, dvojzónová automatická klimatizácia, 19-palcové disky a dokonca aj čierna metalíza. V strednom stupni k nej pribudne aj čalúnenie s využitím alcantary, 20-palcové disky a aj systém 4Control advanced (riadenie všetkých štyroch kolies). V najvyššej výbave je okrem všetkých uvedených prvkoch napríklad aj adaptívny tempomat, 360-stupňový kamerový systém, masážne sedadlo vodiča a aj Easy park Assist – inteligentný parkovací asistent, pozdĺžny, kolmý a aj šikmý.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #SUV #MPV #Renault Espace #7-miestne auto #Renault Austral
Články podľa značiek