Hyundai bude autá predávať cez internetový obchod Amazon. Už v roku 2024

Hyundai je prvou automobilkou, ktorá umožní uskutočnenie kompletného predaja auta výhradne v prostredí webu/aplikácie Amazon.

20.11.2023 12:00
Amazon Foto:
Hyundai spája s online predajom áut cez Amazon veľké očakávania.
debata

Hyundai oznámil, že v januári začne s predajom celého svojho portfólia vozidiel prostredníctvom nákupnej platformy Amazon, čo spotrebiteľom umožní dokončiť celý nákup v známom digitálnom prostredí.

Generálny riaditeľ Hyundai Motor Co. Jaehoon Chang povedal, že partnerstvo „otvára neuveriteľné príležitosti“ pre automobilku, ktorá s prechodom na elektrifikáciu môže takto zásadne rozšíriť svoju predajnú sieť. Hyundai sa tak stane prvým výrobcom automobilov, ktorý použije digitálny maloobchodný nástroj Amazonu na uskutočnenie kompletnej transakcie.

Duel Hyundai IONIQ 5 vs i30 N Performance
Video

Automobilka zdôraznila, že jej predajcovia budú naďalej zohrávať úlohu v online predaji. Spotrebitelia tiež budú môcť vyhľadávať lokálne autá na sklade a vo vyhľadávači presne špecifikovať svoje preferencie. Možnosti platby a financovania budú dostupné vo virtuálnej pokladni. V závislosti od dostupnosti a požiadavky klienta bude nové vozidlo doručené kupujúcemu alebo bude k dispozícii na vyzdvihnutie v miestnom predajcovi.

Predaj cez internet spustí Hyundai v skúšobnej podobe zatiaľ len v USA, jeho výsledky bude sledovať a analyzovať a na ich základe sa rozhodne o jeho rozšírení/modi­fikácii.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Amazon #online predaj áut #predaj áut cez internet
Články podľa značiek