Do servisov musí vyše 45-tisíc Jeepov Wrangler. Osem ich už zhorelo

Stellantis odporúča, aby plug-in hybridné Jeepy majitelia nenabíjali a parkovali na otvorenom priestranstve ďalej od iných vozidiel.

24.11.2023 12:00
Wrangler
Kvôli chybnej elektrickej batérii doteraz zhorelo minimálne osem Jeepov Wrangler.
debata (2)

Zvolávacia akcia Stellantisu pre Jeepy Wrangler je globálna. Týka sa teda nielen USA a Kanady, ale aj ďalších krajín, ktoré doposiaľ neboli špecifikované, pravdepodobne aj Wranglerov, ktoré boli predané v Európe. Ide pritom výlučne o nové plug-in hybridné modely, vyrobené v rokoch 2021 až 2024.

Spolu musí do servisov vyše 45-tisíc plug-in hybridných Wranglerov, z toho v USA 32-tisíc, v Kanade 3 900 a v ostatných krajinách 9 200. Dôvodom je chybná batéria a s ňou súvisiace riziko požiaru. Stellantis doteraz preukázateľne identifikoval už osem takýchto požiarov, podľa vyjadrení koncernu zatiaľ pri nich nikto neprišiel o život a nebol ani zranený. Všetkých osem vozidiel bolo v čase vzniku požiaru zaparkovaných s vypnutým motorom, pričom šesť z nich bolo zároveň pripojených k nabíjačkám.

Jeep wrangler Čítajte viac Veľký míľnik pre Jeep: 5 miliónov predaných Wranglerov

Podľa vyjadrenia Stellantisu môžu plug-in hybridné Wranglery ďalej jazdiť, no s určitými obmedzeniami. Koncern ich majiteľom odporúča, aby až do odstránenia problému autá nenabíjali, respektíve nepripájali k nabíjačkám a aby ich parkovali na voľnom priestranstve mimo ostatných áut a ďalej od budov.

Na vyriešenie problému treba vo Wrangleroch prekontrolovať softvér a pokiaľ sa objaví konkrétny chybový kód, bude kompletná batéria bezplatne vymenená. Klientov bude spoločnosť postupne kontaktovať.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #plug-in hybrid #zvolávacia akcia #Jeep Wrangler #Stellantis
Články podľa značiek