VIDEO: Rozmrazoval auto, nechal ho naštartované, ukradli mu ho. Policajti sa s páchateľom nemaznali

V Prahe sa množia prípady, keď si majiteľ auta nechá svojho tátoša pred domom naštartovaného, aby sa rozmrazil - a ukradnú mu ho.

10.12.2023 17:35
debata (15)
Policajti sa s páchateľom krádeže nemaznali, došlo aj na zbrane
Video

„Majiteľ vozidla Škoda Octavia v pražskom Hostivaři počas pondelkového rána naštartoval, vyčistil ho od snehu a pokúsil sa ho rozmraziť. Bol to však ten moment, keď ho videl naposledy. Keď sa po pár minútach vrátil k vozidlu, nebolo tam tam. Policajtom z Pohotovostnej motorizovanej jednotky sa však vďaka dobrej práci podarilo po pár hodinách lokalizovať vozidlo na križovatke Kunratice. Z taktických dôvodov, aby neohrozili ostatných účastníkov cestnej premávky, sa polícia spolu s ďalšou hliadkou priblížila k ulici Na Jelenej. V momente, keď sa pomocou svetelných a zvukových signálov snažili zastaviť vozidlo, vodič rýchlo dupol na plyn a chcel ujsť. Neskôr však prešiel na čerpaciu stanicu, kde mu hliadky spoločnými silami zablokovali únikovú cestu a vodiča zadržali aj prostredníctvom hrozby použitia strelnej zbrane,“ napísali pražskí policajti.

Policajti ďalej informovali, že „tridsaťpäťročný vodič sa priznal k krádeži vozidla a polícii tvrdil, že ho práve išiel vrátiť tam, kde ho ukradol. Lustrácia ukázala, že má zablokovaný vodičský preukaz do konca budúceho roka. Pre nervozitu a zmátené správanie policajti vykonali orientačnú dychovú skúšku na prítomnosť alkoholu u vodiča, ktorá bola negatívna. Orientačný test na prítomnosť návykových látok však ukázal pozitívny výsledok pre metamfetamín a amfetamín.Policajti muža na mieste zadržali pre podozrenie zo zneužitia cudzieho majetku, za čo mu v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na dva roky“.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #krádež auta
Články podľa značiek