Tomu sa hovorí objednávka: autopožičovňa Sixt kúpi od Stellantisu 250 000 áut

Ide o objednávku "v ráde miliárd eur", ktorá by sa mala realizovať postupne v priebehu troch rokov.

25.01.2024 14:00
SIXT-Stellantis-Leadership-Teams Foto:
Miliardovú dohodu v pondelok (16. 1.) podpísali top manažéri oboch spoločností: Vinzenzo Pflanz, obchodný riaditeľ Sixt, Cyrille Moreau, obchodný riaditeľ Stellantisu pre Európu, Uwe Hochgeschurtz, prevádzkový riaditeľ Stellantisu pre Európu a šéfovia Sixtu - Konstantin a Alexander Sixt.
debata

Nemecká sieť autopožičovní Sixt sa dohodla na kúpe až 250 000 vozidiel od skupiny Stellantis v rámci transakcie, ktorá zahŕňa aj elektromobily. Ide o dohodu v ráde „niekoľkých miliárd eur“, naplniť by sa mala v priebehu troch rokov. Prvé autá „vo významnom množstve“ pritom Sixt dostane už v priebehu prvého kvartálu tohto roku.

Dodávky pre Sixt budú zahŕňať rôzne modely – od mestských áut cez SUV až po dodávky a vany (vrátane 7– a 9-miestnych). Zastúpené by mali byť všetky druhy pohonu, ktoré Stellantis pri svojich modeloch ponúka, vrátane čisto elektrických áut. KOnkrétne množstvá a typy dodávaných áut a termíny dodávok nad rámec tých, ktoré už boli naplánované na rok 2024, môžu byť flexibilne dohodnuté medzi oboma spoločnosťami vzhľadom na požiadavky a dopyt zákazníkov autopožičovne.

Spoločnosť Stellantis autopožičovni Sixt taktiež sprístupní dáta, zbierané jeho novou divíziou Mobilisights, ktorej vznik oznámil na minuloročnej výstave CES v Las Vegas. Ide o údaje z vozidiel skupiny Stellantis, napojených na služby konektivity, ktorých počet by mal do roku 2030 dosiahnuť 34 miliónov. V rámci tejto spolupráce bude množstvo (hlavne telemetrických) údajov, ako je stav paliva, najazdené kilometre, rýchlosť prenášané do systémov Sixt pri vrátení vozidla, čo zefektívni a urýchli ich preberanie a pomôže požičovni zároveň vyhodnocovať efektivitu konkrétnych modelov.

debata chyba
Viac na túto tému: #predaj áut #Stellantis #autopožičovňa Sixt #Mobilisights
Články podľa značiek