Policajtom už neujdete. Začali kontrolovať priestupky dronmi, ‘padli‘ aj prvé pokuty

Drony sledujú prejazdy na červenú, nesprávne odbočovanie, predbiehanie cez plnú čiaru a aj ďalšie priestupky.

07.03.2024 17:38
dron-policia-clanok W
Policajné drony vodiči z áut nemajú šancu spozorovať.
debata (10)

Približne pred dvomi rokmi sme písali, že aj slovenská dopravná polícia „ide s dobou“. Inšpirovala sa v zahraničí a postupne zaraďuje drony do svojej výbavy. Vodič si takúto „policajnú hliadku“ vo vzduchu nemá šancu všimnúť.

Drony môžu zaznamenať rôzne formy porušovania dopravných predpisov. Napríklad nesprávne odbočovania či predbiehania na plnej čiare. „Drony budeme využívať najmä v ťažších terénoch ako vrcholy stúpania, klesania alebo pri neprehľadných zákrutách, " uviedla polícia. Aktuálne sa jedným z "úlovkov“ aj pochválila prostredníctvom videa na Facebooku.

„Policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave využívajú pri služobnej činnosti aj pomoc služobných dronov. Presvedčil sa o tom v uplynulých dňoch aj vodič osobného motorového vozidla, ktorý prešiel križovatkou bez toho, aby rešpektoval červený signál na svetelnom signalizačnom zariadení,“ píše polícia v statuse na sociálnej sieti. Policajti doplnili, že vodič z vyššie uvedeného videa za priestupok v cestnej premávke, ktorého spáchania sa týmto konaním dopustil, dostal na mieste blokovú pokutu.

Ak vás zaujíma ako policajné drony fungujú, pozrite si naše video:

VIDEO: Pozrite si, ako fungujú drony vo výbave dopravnej polície. Ako nás polícia sleduje zo vzduchu?
Video
10 debata chyba
Viac na túto tému: #pokuty #policajná kontrola #dopravné priestupky #policajné drony
Články podľa značiek