Ford pripravuje nové SUV. Nebude elektrické, vyrábať ho chce v Španielsku

Ford nespresnil, aké auto chce v Španielsku vyrábať. Podľa informácií miestnych médií by to však mal byť úplne nový model s hybridným pohonom.

04.04.2024 12:00
Ford Valencia Foto:
Fabrika Fordu pre svoju ďalšiu existenciu súrne potrebovala ďalší model. vyzerá to tak, že ho dostane.
debata

Fámy, ktoré sa už nejaký čas objavovali potvrdil aj samotný koncern Ford Motor. Predstavitelia firmy oficiálne vyhlásili, že zvažujú produkciu nového SUV vo svojom závode v španielskej Valencii. „Pozorne sledujeme vývoj na európskych trhoch, aby sme našli príležitosti na zlepšenie našej súčasnej ponuky produktov,“ povedali predstavitelia spoločnosti, cituje ich web AutoNews.

„Vzhľadom na zmeny, ktoré vidíme v tomto odvetví, veríme, že existuje príležitosť pridať do európskeho cyklu plánovania úplne nové viacenergetické SUV, ktoré sa bude vyrábať vo Valencii,“ spresnil koncern. To značí, že nepôjde len o čisto elektrický model, ale pod jeho kapotou budú aj spaľovacie motory.

Ford uviedol, že celý zámer ešte podlieha formálnemu schváleniu, čo by však malo byť viac-menej formalitou. Aký model chce v Španielsku Ford vyrábať, zostáva zatiaľ tajomstvom.

Závod vo Valencii, ktorý zamestnáva 4 800 ľudí, vyrába SUV Kuga, vyrábali sa tam aj Mondeom, S-Max a Galaxy. Ich výroba však skončila a továreň súrne potrebovala na zabezpečenie svojej ďalšej existencie nový model.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ford #fabrika Fordu
Články podľa značiek