Ducati Scrambler Mike Hailwood Edition: 58 kusov pre nadšencov

Thajské zastúpenie Ducati sa postaralo o prekvapenie. Pripraví limitovanú edíciu Scrambleru, ako poctu slávnemu jazdcovi Mike Hailwoodovi. Z nádherného stroja vznikne len 58 exemplárov.

13.04.2016 16:00
Ducati Scrambler Mike Hailwood Edition - 2016 Foto:
Nádherný Scrambler je lakovaný v červeno-zelenej kombinácii, ktorá bola typická pre závodné Ducatti 900 SS, „osedlané“ slávnym Mikom Hailwoodom. A nechýbajú ani zlaté kolesá.
debata

Motocyklom sa na našich stránkach príliš nevenujeme. Len v prípade, ak ide o čosi mimoriadne. A tento stroj k nim určite patrí. A to aj miestom vzniku. O zrod Ducati Scrambler Mike Hailwood Edition sa totiž paradoxne postaralo thajské zastúpenie talianskeho výrobcu motocyklov, ktorý dnes patrí do portfólia koncernu Volkswagen. Ako naznačuje názov, dôvodom stavby limitovanej série je oslava známeho jazdca Mike Hailwooda, ktorý v roku 1958 štartoval prvýkrát na Ducati.

Mike Hailwood Edition vychádza zo sériového modelu Scrambler Icon, mimochodom, veľmi obľúbeného stroja tunerov, dizajnové zmeny sú však inšpirované novším Ducati 900 SS, ktoré sa spája s Hailwoodovým víťazstvom na Tourist Trophy na ostrove Man v roku 1978. Nie je to však prvý raz. Samotné Ducati ponúkalo civilnú verziu tohto závodného špeciálu ako 900 Mike Hailwood Replica v rokoch 1979 až do roku 1985.

K technickým úpravám patria nižšie riadidlá a... Foto: Ducati
Ducati Scrambler Mike Hailwood Edition - 2016 K technickým úpravám patria nižšie riadidlá a nový výfuk Ohlins. Výkon dvojvalca s objemom 0,8 litra ostal na pôvodných 55 kilowattoch.

Dnes tu máme veľký comeback, samozrejme so súčasnou technikou. Scrambler Mike Hailwood Edition poháňa dvojvalec s objemom 800 ccm, výkonom 55 kW a krútiacim momentom 68 Nm. Rozdiel však spočíva v úprave dizajnu. Na staré dobré časy spomína edícia nižšími riadidlami z Ducati Panigale, červeným lakom so zelenými akcentmi na nádrži a tiež neodmysliteľnými zlatými 10-lúčovými kolesami. Kým predné má priemer 18, to zadné 17 palcov.

A potom je tu miniatúrna kapotáž, plaketa so sériovým číslom za sedadlom, ale aj špeciálny výfuk Ohlins a pneumatiky Pirelli Angel GT. Počet plánovanej série je odkazom na spomínaný rok 1958. Ak však máte záujem, veľa času už neostáva. Objednávky prijíma Ducati od 22. marca, pričom systém rezervácií uzavrie 22. apríla. Nebude to rozhodne lacná hračka. Za každý exemplár zaplatia zákazníci 699 000 thajských bahtov, čo je približne 17 500 eur.

Ducati Scrambler Mike Hailwood Edition - 2016
Ducati Scrambler Mike Hailwood Edition - 2016
+3Ducati Scrambler Mike Hailwood Edition - 2016

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ducati #Ducati Scrambler #Mike Hailwood
Články podľa značiek