Audi R8 GT šliape na krk Lamborghini

Ak si myslíte, že najvýkonnejšie kupé z Ingolstadtu vyčerpalo svoj potenciál, tak ste na omyle. Audi R8 prichádza totiž vo verzii GT, a to znamená, že s ním bude mať čo robiť aj sesterské Lamborghini Gallardo.

19.05.2010 16:16
Audi R8 GT Foto:
Audi R8 GT
debata

Audi si od Gallarda požičalo tuningovú mapu riadiacej jednotky motora a tak jeho desaťvalec 5.2 V10 spojený so 6-stupňovou sekvenčnou prevodovkou dosahuje rovnaký výkon 560 koní (412 kW), čo je o 35 koní viac ako v základnej verzii.

Verziu GT odlišuje aj zadný čierny spojler. Foto: Audi
Audi R8 GT Verziu GT odlišuje aj zadný čierny spojler.

Er-osmička tiež zhodila zo svojej hmotnosti. A to rovných 100 kg. Postarali sa o to karbónové panely karosérie, ktoré zamenila za hliník a ľahké polykarbonátové okná namiesto sklenených. Rozdiel na váhe s Gallardom sa tak zredukoval na 20 kg. Výsledkom je šprint na stovku za 3,6 sekundy, teda o tri desatiny menej, než predtým a dokonca o desatinu menej v porovnaní s Gallardom. Maximálka sa vyšplhala až k údaju 320 km/h.

Audi je hrdé aj na nové koberčeky s logom GT. Foto: Audi
Audi R8 GT Audi je hrdé aj na nové koberčeky s logom GT.

S identifikáciou R8 GT nebudete mať určite problém. Dostalo totiž pevné zadné krídlo a špeciálne čierne disky. Ak máte náhodou záujem, poponáhľajte sa. Audi vyrobí totiž len limitovanú sériu osignovaných 333 kusov. A samozrejme, pripravte si rovných 193-tisíc eur.

debata chyba
Články podľa značiek