Elektrickému Mini v mrazoch nebezpečne klesá dojazd

Praktické skúsenosti s používaním elektrického Mini prinášajú prvé ovocie. V mrazoch mu pomerne rýchlo klesá dojazd.

29.12.2009 15:40
Mini Foto:
MINI E uvidíme už v novembri 2008 na autosalóne v Los Angeles.
debata

Elektrické Mini zatiaľ nie je sériovým automobilom. Automobilka prezieravo svoje elektromobily len prenajíma a zbiera tak od prenajímateľov dôležité skúsenosti s prevádzkovou elektrických Mini v reálnych podmienkach.

Podľa jedného z dočasných prenajímateľov Mini E, pána Dennisa je najväčším problémom dojazd auta. Za normálnych okolností dochádza denne do práce a späť, čo je trasa dlhá približne 90 km. Jeho Mini E má na jedno nabitie akumulátorov dojazd viac ako 130 km, keď však vonkajšia teplota klesla pod –5 °C, jedno nabitie akumulátorov mu nezabezpečilo ani spomínaných 90 km. Aby ich zvládol, musí auto v práci „napichnúť“ do siete a nechať ho počas dvoch hodín dobiť.

Automobilka pre takéto prípady ponúka aj prídavné zariadenie na zohrievanie premrznutých akumulátorov, aj ono však odčerpáva vzácnu elektrickú energiu, takže výsledok nie je tak presvedčivý, ako sa zdalo. Konštruktéri sa však pripomienkou ihneď začali zaoberať a sľubujú vylepšenia, ktoré zlepšia dojazd elektromobilov aj mrazoch.

debata chyba
Články podľa značiek