Hybrid chystá aj Ferrari

Po tom, ako sme vám včera oznámili, že Lamborghini vyvíja hybridný pohon sme sa dnes dozvedeli, že Ferrari je na tom tak isto. Ďalší výrobca legendárnych športových automobilov priznal, že emisné limity ho donútili k vývoju hybridného pohonu.

09.06.2009 16:52
Ferrari hybrid Foto:
Schematické znázornenie pripravovaného hybridného pohonu značky Ferrari.
debata

Klebety o tom, že Ferrari vyvíja hybridné pohonné ústrojenstvo s náhonom na všetky štyri kolesá, chodili už dávnejšie. Na verejnosť totiž unikli schematické náčrty riešenia tohto hybridného pohonu. Dnes však výkonný riaditeľ automobilky, Amedeo Felisa, potvrdil, že tieto klebety sú pravdivé. Ferrari naozaj pracuje aj na vývoji hybridného pohonu. Tiež ho však nepovažuje za jediné riešenie problému s emisiami CO2.

Ferrari hybrid Foto: Ferrari
Ferrari hybrid Ferrari hybrid

Automobilka pracuje údajne aj na vývoji preplňovaných motorov. Podľa slov jej výkonného riaditeľa by však tieto agregáty nemali stratiť schopnosť nechať sa vytáčať do vysokých otáčok, ktoré sú tak typické pre motory značky Ferrari. Tak isto sa hovorí aj o biopalivách. Ohľadom uvedenia modelu s hybridným pohonom na trh Felisa iba vyvrátil dátum frankfurtského autosalónu. Prvý hmatateľný výsledok vývoja vraj bude k dispozícii v podobe konceptu možno už na decembrovom autosalóne s Los Angeles. Skôr určite nie.

debata chyba
Články podľa značiek